Sarah tipsar

Ronneby Brunnsbad

Igår tog vi med oss barnen ner till Ronneby, mer bestämt Ronneby Brunnsbad. Vi åkte hemifrån relativt tidigt, lämnade in Alice (hunden) hos mamma och pappa i Karlskrona och styrde vidare mot Ronneby.

Det är alltid lite nostalgiskt att åka in i Ronneby, herregud, att jag pendlade dit i fyra (!!) år känns fortfarande helt galet så här i efterhand men det blev en vardag det också.
Och Ronneby är i stora delar vackert, med Ronneby ån och alla de vackra villorna längs den och så området i och kring Brunnsparken. Att parken blivit utsedd till Sveriges vackraste är inte alls svårt att förstå.

Angående Brunnsbadet var vi lite undrande när vi åkte dit då hemsidan lämnar en del övrigt att önska (yrkesskadad – jag vet) men det var riktigt, riktigt bra.

Om du planerar ett besök till Ronneby Brunnsbad

Inne på Ronneby Brunnsbad finns flera pooler med olika djup och olika ”svårighetsgrad”. Även en riktig bassäng med banor för den som vill träna lite mer. Fler vattenrutchkanor än vad våra barn behövde, en strömkarusell (kul för alla åldrar), en barnpool och tre olika höjder på hopp som var öppna en höjd i taget, spabad, och pooler med en strandliknande nedgång.

Området i sig ligger i anslutning till Ronneby Brunnshotell men med en egen entré (endast förbokade biljetter just nu). Det finns toaletter men inga omklädningsrum inne på området. Byter om gör du alltså som på stranden, med hjälp av handduk. Det finns också en kiosk där du kan köpa allt från glass och fika till enklare lunch som panini, toast, pannkakor eller baguetter.

Vi hade med oss egen matsäck och det hade de flesta, men kompletterade från kiosken. Glass är ju ett måste! Egna brassestolar och filtar är också att rekommendera då borden och stolarna som finns snabbt blir upptagna.

Vi spenderade lätt 4-5 timmar där igår med lite pauser för att torka oss, värma oss och fylla på energi och då och då. Hade vi haft äldre barn som fått, och velat, åka mer i rutchkanorna hade det nog blivit ännu längre. Men väldigt lagom för en familj med relativt små barn.

Jag har inte så mycket kort från dagen då man som förälder ju är på helspänn, i vattnet, nära barnen och givetvis utan telefonen då. Men kring den minsta babypoolen, i närheten av den plats vi gjorde till vår för dagen lyckades jag fånga barnen på bild. Nästan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.