Sarah tipsar

Sommarplaner

Vad har ni för sommarplaner i år? När man väl förstod på ett ungefär hur sommaren 2020 skulle se ut med pandemin och hemester och allt vad det innebär gick det ju ändå att börja skapa lite planer för sommaren, anpassade sådana.

Dessutom tycker jag att det är ganska skönt att ha tänkt igenom och plockat fram lite alternativ på aktiviteter och utflykter att göra med barnen inom en 10-milsradie. Så kan man enkelt välja något att hitta på en dag när man känner för att göra något annat än att hänga vid poolen. Inte för att vi på något sätt börjar tröttna på poolen, herregud nej, vi älskar den och hyllar vårt beslut att bygga den flera gånger om dagen. Men ändå, omväxling förnöjer ju som det heter. Så förutom sommarparadiset Byerum, vad ska vi då hitta på?

Här kommer min lista på aktiviteter för sommaren 2020, hemester here we go!

 1. äta på restaurang – detta är faktiskt ett av Elliots önskemål också, Pinchos står högt på önskelistan pga popcorn innan maten. Ja ni hör ju, sicket sommarlovs-beteende 😉 Men det är klart att vi ska äta ute, det är mycket semester-vibb på det så inte mig emot!
 2. äta utomhus – finns det något mer somrigt än att äta utomhus? Gärna frukost, lunch, middag. Barnen älskar det och inte mig emot. Behöver bara hitta de rätta stolarna till vårt nya bord på baksidan så har vi de bästa av två världar i form av matplatser utomhus, frukostsol och middagsskugga och allsköns valmöjligheter.
 3. dejta Alex – när barnen somnat och solen börjar gå ner bakom björkarna så att ljuset i pergolan blir alldeles rosa då vill jag sitta där och sippa kallt vin tillsammans med Alex. Och varför inte slänga in en middag också och göra det till en av de där sällsynta hemma-dejterna?
 4. morgonpromenader – jag måste bli bättre på det här. Måste. Och innan Alex går på semester tänker jag att jag kan ta mig ut innan han sticker till jobbet och när han sedan är ledig kan vi turas om kring mornarna. Perfekt ju!
 5. hotellfrukostar” – varför ska en frukost hemma på hemestern vara sämre än en hotellfrukost? Nej precis, ingen anledning alls! Och även om det inte är rimligt att duka upp hela långa buffén varje dag kan man ju gå lite mer all in på själva serveringen och variationen och inte fastna i samma gamla hjulspår.
 6. poolparty/invigning – poolen är klar, vi älskar den och det borde vi fira. En dag med barnvänligt poolparty, kanske någon av Elliots kompisar med familj och en officiell invigning av poolen känns som en rimlig 2020-aktivitet. Alla friska och krya givetvis men det gäller ju allt hela sommaren.
 7. självplock av jordgubbar och hallon – bästa Wirbladhs gårdshandel som jag skrev om redan förra sommaren erbjuder självplock av jordgubbar sedan midsommar och jag tänkte åka dit med Elliot en dag och bunkra upp. Han har aldrig testat självplock och det känns som att det är hög tid!
 8. Borgholms Slott + Norrings Crêperie – vi har länge lovat Elliot att han ska få se exakt vart mamma och pappa gifte sig. Varje gång vi åker till stugan åker vi förbi Borgholms Slott och varje gång kommenterar han att det var där vi gifte oss. Men nu är det dags för ett riktigt besök och det ska bli såå kul! Det kombineras bäst med en lunch på Norrings Crepêrie, ett måste om man är i Borgholm.
 9. picknick längs Horns kustväg – bästa Café Haget har ju tyvärr stängt men då får man göra det näst bästa och ta med sig en egen picknick och stanna längs Horns kustväg där man känner för det och avnjuta sin fika.
 10. Loppisar – ja men loppisar är ju ett måste varje sommar, 2020 är inget undantag. Vad jag letar efter i sommar? Tja, det kanske får bli ett eget inlägg det.
 11. Kosta Glasbruk – hur blir ett glas till egentligen? Utan att ha undersökt saken så noga så hoppas jag att bruket håller öppet för turister även i sommar så att jag kan få ta med mig familjen dit och visa barnen hur man blåser glas och vart mamma har jobbat.
 12. Blå Jungfrun – jag har aldrig varit där och är då inte sommaren 2020 året då det ska ske? Denna kära Jungfru som jag tittat på varje sommar sedan jag föddes, det börjar bli dags för en ordentlig presentation oss emellan.
 13. PM Växjö – någon liten staycation hade varit mysig och då kanske PM i Växjö är just rätt för oss i år? Jag har aldrig varit där och är klart nyfiken på både hotellet och maten.
 14. Karlskrona Skärgård – jag är ju inget fan av båtar men det sägs att turen i Karlskrona Skärgård är riktigt fin så då kanske jag får bita i det väldigt, väldigt sura sjösjukeäpplet och följa med familjen på en sådan tripp?

På plats 1-7 hittar vi hemma-aktiviteter och på plats 7-14 utflyktsmål i och kring Kalmar. Vad vill du fylla på listan med, vad har jag missat? Skulle gärna få in fler naturområden och upplevelser som kan passa för små barn. Det behöver alltså inte vara en avancerad aktivitet utan räcker gott med vacker natur och en liten promenad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.