Sarah tipsar

Tips på dagsutflykter i sommar

Som jag skrev i helgen har vi lagt vårt semesterpussel och det innebär också att det nu är möjligt att planera lite mer. Vår första semestervecka är vi ensamma lilleman och jag, då jobbar Alex fortfarande. Så vad ska vi då hitta på? Jag har tänkt mig en del dagsutflykter, där mycket fokus ligger på mat inser jag nu, men för att hålla humöret uppe på både liten och stor behövs mycket energi så varför inte?

På Öland
Mormors Stenungsbageri i Stora Rör i kombination med promenad längs vattnet och obligatorisk stenkastning i vattnet.

Creperiet i Borgholm i kombination med lämplig lekpark i Borgholm. Det här har jag inte kollat upp ännu men nog måste det finnas en fin lekpark i Borgholm?

I Kalmar
Krusenstiernska trädgården, en klassisk picknick på filt med medhavd matsäck fylld med Elliots och mina favoriter. Trädgården i sig är som ett sagoland och med rätt ”tillbehör” är det spännande nog. Kanske kan vi få med oss semesterlediga kompisar?

Skälby/4H-gården också detta i kombination med fika. Haha. Alltid denna fika. Men ja, jag behöver mitt kaffe och lilleman behöver sina mellanmål så…fika helt enkelt. Vi har inte besökt Skälby sedan Elliot föddes och här finns ju nu både djur att titta på och en enorm lekpark.

Karlskrona
Vämöparken upptäckte vi tillsammans med min mamma, svägerska och Elliots kusin Ella för ett par veckor sedan. Lite åt 4H-gårdshållet fast så mycket finare. Och enligt ryktet finns där också en våffelstuga som vi inte undersökte senast. Det är nog faktiskt värt ett besök till. Den där stora grisen har dessutom satt sina spår hos den lille av oss som nu glatt säger ”gri-sch” åt alla pekböcker. Bara det är värt en retur. (Hur han kan koppla de söta små rosa grisarna i böckerna till det svarta gigantiska svin vi såg är dock mer oklart)

Barnens gård ligger strax utanför Karlskrona, mot Kalmarhållet, så det lämpar sig också väl för en dagsutflykt men frågan är om Elliot kanske skulle ha roligare här om något år? Djur på bondgård, åka hösläp och badland i en lite märklig symbios. Kanske något för någon med snäppet äldre barn?

Bilder Googlade

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.