Sarah tipsar

Tre av tre

Jag har tre mycket trevliga lunchdater inplanerade den närmsta tiden. Samtliga på Porten. Ett gott (!) betyg för dem minst sagt.

Porten är en helt vegetarisk restaurang som ligger i lokaler som är en del av Kalmar Teater. Det vill säga väldigt god mat kombinerat med mysiga och fina lokaler. Win-win!

Dessutom är Porten en arbetsplats med ett lite speciellt men väldigt fint syfte. Så här skriver de själva på sin hemsida om sin verksamhet;

”Porten startade som ett projekt inom Kalmar Arbetsgivarring, och har Allmänna Arvsfonden som finansiär. Med den psykiska ohälsan som ett växande problem så ökade utanförskapet, och vägen tillbaka var ofta lång och svår för den som skulle behöva personligt stöd och vägledning. Därför började Arbetsgivarringen bygga upp en verksamhet under namnet Soppköket Porten. Där fick individen som ett första steg tillbaka möjlighet till arbetsprövning utifrån sina egna förutsättningar. Projektet blev snabbt en framgångssaga, både som restaurang och arbetsplats. Efterfrågan på mat och arbetsprövning ökade stadigt och lokalen blev snabbt för liten. Efter en tids strävan fick vi så flytta in i Teatervallens nyrenoverade lokaler – inför det känner vi både stor tacksamhet och ödmjukhet.

 Idén med Portens verksamhet är att bidra till en hållbar framtid för människor och miljö. Vår restaurang är en plats där maten gör skillnad. När du äter hos oss, blir du inte bara mätt, du skapar också möjlighet för fler att få uppleva gemenskap, mening och tillhörighet i vardagen. Ju fler kockar, desto bättre soppa. Det är vår filosofi. Vi lockar fram våra medarbetares passion och talang genom kärlek till mat och möten mellan människor. Generositet och prestigelöshet genomsyrar hela verksamheten, och detta hoppas vi få finna också hos våra gäster.

Har du ätit hos oss, så har du bidragit till en lite bättre värld – för dig själv och andra – och vi vill säga Tack!”

Egentligen är det vi som äter där som ska säga tack, maten är en kulinarisk upplevelse! Tack!

Bild: restaurangporten.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.