Sarahs funderingar

8 saker jag ser fram emot i höst

Jag läste Sofias lista med saker hon ser fram emot i höst och blev så inspirerad att skriva en egen lista. Om man nu är en person som tycker att hösten känns lite kämpig så är det ju bra att sätta fokus på det som är positivt.

Nu råkar jag älska hösten lika mycket som andra årstider så det där gäller kanske inte mig så mycket men att fokusera på positiva saker är alltid bra eller hur?

Så vad ser jag då fram emot i höst?

1. Att få mysa mer med Juliette
Jag kan fortfarande knappt förstå att hon är vår. Att vi har en liten flicka här hemma också nu. En liten flicka som när jag skriver detta sover på mitt bröst samtidigt. Så himla mysigt och så otroligt kort den här bebistiden är så detta ska jag njuta extra mycket av.

2. Att hitta nya rutiner
Det rullar på just nu, det gör det verkligen. Med allt på alla fronter känns det som. Och det går bra men jag ska väl inte påstå att vi har hittat några direkta rutiner heller. Ni som känner mig vet att jag är en rutinälskande människa så att få hitta de där rutinerna framöver kommer blir guld!

3. Långpromenader
De dagar Elliot är på förskolan och jag och lillan inte har något annat inplanerat står det långpromenader på schemat. I alla fall om vädret tillåter och det har det gjort än så länge. Sakta men säkert stretchar jag de där promenaderna och dess tempo, allt för att göra dem kejarsnittsanpassade och det är så skönt!

4. Att komma in i goda vanor igen
Jag slarvade inte överdrivet mycket under graviditeten men att hitta tillbaka till mina goda vanor, vanor jag trivts med och saknar, det ser jag fram emot. Både när det gäller mat och träning, hej yoga!

5. Att få tillbaka min kropp igen
Egentligen vet jag inte om detta är rimligt just under hösten. Kroppens väg tillbaka till hur den såg ut innan graviditeten verkar vara längre den här gången. Eller gå långsammare. Både också kanske. Det är så otroligt tydligt den här gången när vågen säger att alla gravidkilon är borta redan men det jag ser i spegeln…är något helt annat. Och som sagt, det här tar nog mer än bara hösten har jag börjat inse men Rom byggde inte på en dag osv. Någonstans måste man börja och jag börjar här och nu, hösten 2018.

6. Mina lediga dagar med Elliot
Jag ska vara ärlig och säga att det är lite skräckblandad förtjusning det här. Att jag är tröttare än vanligt vissa dagar, i kombination med att Elliot har dagar då han testar och utmanar lite extra gör att man kan få lite olika resultat dessa dagar så att säga. Men ett är i alla fall säkert, om jag planerar upp de här dagarna lite extra funkar de bättre och är betydligt roligare för oss båda. Och det är detta jag ser fram emot, att få hitta på en massa mysigt med den roligaste lilla killen som finns. För oj vad han är i högform just nu, han bjuder på många skratt och roliga stunder!

7. Att börja planera för julen
Vi ska fira här hemma i år med, förhoppningsvis, hela släkten och att planera för det ser jag verkligen fram emot. Jag tror att julen får komma tidigt i år helt enkelt! Hörde jag julmusik? Fördelen med att vara föräldraledig måste väl ändå vara att man kan tjuvlyssna i smyg redan från…nu? Nej skämt å sido, det är Molly Sandén som snurrar mest frekvent här hemma just nu.

8. Höstmyset
Det är kanske självklart men det där som är så mysigt med hösten, som tända brasor, tända ljus, varma drycker, glögg, höstpromenader, filtar, stickade tröjor, halsdukar och vantar, boots, raggsockor, grytor och brödbak. Allt det där som är höst för mig. Det ser jag självklart också fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.