ängsvas
Sarahs funderingar

Är bloggen död?

Bloggen är bara död om du lät den dö skrev Sara Rönne för en tid sen. Och den rubriken träffade mig. Av många anledningar. 

För det första är det ju precis så, jag kan missköta den här bloggen i form av att inte publicera ett skvatt på flera veckor och ändå har jag läsare varje dag. Hundratals. Hur är det möjligt tänker man? Jo men det är ju så att äldre inlägg fortfarande lever och levererar. Som det här inlägget om glas vs. kristall, det skrev jag 2015 men det är fortfarande ett av mina mest lästa. Det läses av ungefär 10 personer varje dag. Varje dag. Otroligt. Jag får ofta frågor på innehållet, människor skickar mig bilder och undrar om jag kan avgöra ursprung, vet formgivaren eller liknande. Det är underbart och i allra högsta grad levande. 

Sen finns det en annan anledning och det är varför jag inte har slutat blogga under alla dessa år? Jag har haft pauser, absolut, längre och kortare, men jag har aldrig slutat. Och i varje paus har jag saknat bloggandet, skrivandet och dialogen med er. 
Jag tror att det är så enkelt som att det här är mitt. Bloggen är min. Plattformen är min och det jag lägger ut här läggs ut precis så som jag vill. Oförvanskat. I kronologisk ordning. På samma sätt, opåverkat av uppdateringar och algoritmer. Det är mitt space.

Är då bloggen död?

Nej, bloggen är inte död. Inte min i alla fall och enligt en snabb undersökning på min Insta för någon vecka sedan svarade de flesta att de läser bloggar fortfarande. Så om vi fortfarande finns som gillar att skriva bloggar, och ni fortfarande finns som gillar att läsa bloggar, då kan vi nog ändå slå fast att bloggen inte är död. Bloggarnas tid är inte förbi. 

Och det är jag nedrans glad för. Speciellt nu när de sociala kanalerna är i gungning, algoritmer uppdateras och ingen vet ett skit om hur man ska göra för att få se det man vill se i sina kanaler och inte en massa annat. Nåväl, DET är ett annat inlägg det. 

Jag nöjer mig med att konstatera att bloggen inte är död och funderar på hur jag ska utveckla och ta den vidare istället. Vad vill ni se? Vad vill ni läsa om? Vad tycker ni att jag kan hoppa över innehållsmässigt? Ta chansen vettja! Är det vardagslivet rakt upp och ner ala dagbok? Djupare funderingar? Bara inredning och trädgård? Gott och blandat? Hit me! 🙂

Vad roligt hörrni, bloggen är inte död! 🙂

2 kommentarer

  • Isflingan

    Åh jag läser mycket hellre bloggar än insta etc. Och din blandning av inspiration om vardagliga ting blandat med lite lyx, boktips och tankar för dagen gör att jag fortsatt läsa din blogg år efter år. Hoppas verkligen du fortsätter framöver också! Med eller utan längre uppehåll det är helt upp till dig. Jag kommer fortsätta bevaka efter nya inlägg 😊Favoritkategorier är torsdagstrion och fredagsfavoriter.

    Passar på att önska dig en trevlig sommar! Från en trogen läsare

    • Sarah

      Tack snälla för din kommentar! Så himla roligt att det uppskattas och jag kommer absolut att fortsätta. Mer eller mindre regelbundet😅🙏🏻❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.