Sarahs funderingar

Årsresumé 2017

Sjukdom eller ej, min tradition med en årsresumé har jag faktiskt ingen lust att hoppa över trots influensa. Det är spännande att skriva och minnas tillbaka, och med risk för att väldigt mycket kommer att handla om det där B:et så here we go, årskrönika 2017.

Dag från år 2016 du alltid kommer minnas? Många men bröllopsdagen givetvis, vårt vackra, fina bröllop som blev och var allt det vi drömt om. Ett minne för livet på så många sätt.

Bästa köp? Resan till Paris. Vi var inte helt säkra på om vi skulle kunna åka på en bröllopsresa så direkt efter bröllopet med ledigheter, barnvakt och annat. Men det löste sig och vi kom iväg och det är jag så, så glad över. Det var helt underbart att få uppleva Paris igen, tillsammans med han med stort H, barnfria, nygifta och allmänt lyckorusiga.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Eh ja då var vi där på bröllopsdagen igen, att få bli Alex fru har gjort mig otroligt glad detta år och flera, flera gånger i veckan tittar jag ner på mina vackra ringar och tänker på den dagen och allt de står för. Underbart!

Genomdrev du någon stor förändring? Hm, ja mentalt har jag gjort det. Det är ju sådant som inte riktigt syns men som känns. Saker jag har jobbat med under hösten och som nu börjar landa. Jag har varit inne på det lite innan och kommer att skriva om det mer. Det handlar om att fokusera, på rätt saker, och att prioritera. Det är stort. För mig.

Reste du utomlands? Ja det här året kom vi iväg både till Österrike och till Paris. Skidåkning och bröllopsresa. Det var två riktigt fina resor på helt olika sätt men fina, fina minnen. Att få ta med lilleman till vårt vinterparadis var fint och att uppleva en bröllopsresa i kärlekens huvudstad var magiskt!

Vad skrattade du åt? Elliot och Alex skrattade jag både med och åt, mina fina killar alltså! Och mina kollegor, jag skrattar så jag gråter flera dagar i veckan i deras sällskap. Det tackar jag för!

Vad har du tittat på, på TV? Haha, sport som alltid! Så gott som det enda jag ser på tv. Och Ernst, haha, vad säger det om mig egentligen?

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat. Igen. Börjar se ett oroväckande mönster här. Men det skrämmer mig faktiskt inte så mycket eftersom jag ju senaste månaden har yogat mer än jag gjort på hela året dessförinnan. Jag älskar yogan och saknar verkligen tiden på mattan nu när jag är sjuk. Mer yoga åt folket 2018 helt enkelt!

Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat. Ibland behövs stressen men den där vardagsstressen känns så många gånger onödig och det hade jag önskat att jag gjort mindre av. Att jag innan jag hamnar där hade kunnat stanna upp och se mer nyktert på saken och liksom lugnat ner mig själv. Note to self!

Bästa boken du läste i år? Näktergalen! Alla kategorier men den har jag ju redan skrivit så mycket om eftersom vi läste den i Bokklubben så det kan ni hitta här.

Största musikaliska upptäckten? Enligt Spotify har jag lyssnat mest på James Bay, James Arthur, Jess Glynne och Ed Sheeran. Jag anar ett tema där, singer-song-writers. Mmm. Love it!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare skulle jag säga, och mycket har jag bröllopet att tacka för. Att få uppleva all planering, möhippa, svensexe-fuffens, och själva dagen D var rejäla energiboostare. Så mycket kärlek, så mycket glädje. Att vi hade inbrott och att Elliot fick opereras i somras var givetvis fruktansvärt tråkigt och gav upphov till många tårar men när jag nu ser tillbaka är det ändå glädjen kring bröllopet som väger över.

Största framgången på det privata planet? Öh, hello, jag är gift!! 🙂

Vad spenderade du mest pengar på? Se föregående svar 😉 Det är utan tvekan den dyraste fest jag planerat privat men oj oj oj vilken valuta vi fick för pengarna. Vilken dag!

Något du önskade dig och inte fick? Nej verkligen inte. 2017 har varit ett fantastiskt år på så många sätt och jag är egentligen bara väldigt, väldigt tacksam!

Vad gjorde du på din födelsedag 2017? Vi bestämde oss för att bjuda hit båda våra familjer för att fira våra födelsedagar på väldigt traditionellt vis. Det var precis mellan inbrottet och bröllopet och jag kände att jag behövde fokusera om och bara tänka på trevligheter. Och så blev det!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Vi skulle inte ha haft inbrott. Punkt.

Lärde du dig något nytt? Att teckna! Det var tidigt förra året som vi började misstänka att Elliot inte hörde riktigt. Sen tar ju saker och ting sin lilla tid med tider, remisser, undersökningar osv. och vi fick börja träffa en logoped under tiden fram till operationen (och efteråt). Det har varit såå häftigt! Både för oss och för Elliot, vi gick från att ha inget språk till att få ett språk på rekordfart eftersom lilleman tog till sig tecken och fattade direkt. Så häftigt!

Något du var stolt över? Att äntligen få bli Alex fru. Det känns verkligen stort och det är inget jag tar lätt på. Vi är ett team, nu mer än alltid, och det är jag stolt över.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag tänker prioritera mera, hårdare kanske, och hålla min egen lista över prioriteringar i bakhuvudet i alla beslut. Tänk vilken trygghet och stabilitet det innebär.

Högsta önskan just nu? Att vi blir friska och håller oss så fram till och med skidresan i februari. Minst.

Gott Nytt År fina bloggläsare! Vi har, som ni förstår, fått ställa in våra nyårsplaner och som småbarnsföräldrar misstänker jag att det inte är sista gången det händer vid en högtid. Men, men, nya tag nästa år. Paljetterna får vila, mjukiskläderna och soffan väntar.
Vi ses nästa år, då tänkte jag berätta om den där prio-listan och vad jag vill lägga tid på 2018!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.