Sarahs funderingar

Årsresumé 2020

I en herrans massa år har jag skrivit en årsresumé ungefär vid den här tiden på året. Så även i år, men inte utan en del betänkande. Ville jag verkligen skriva det här? Ville jag se tillbaka? Väldigt blandade känslor kring det.
Men här är den, min året-som-gått-2020, med toppar och dalar och en fucking pandemi.

Dag från år 2020 du alltid kommer minnas? Min 40-årsdag. Jag har ju valt att hoppa över det där med åldersnoja och kriser och istället älskat att få fira ännu ett år och möjligheten att leva. Min födelsedag var fab! <3

Bästa köp? Min gula dunkappa. Herregud så underbar, och nej, jag har inte ångrat en enda gång att jag valde en gul framför ännu en svart jacka. Den lyser trots allt upp mörkret lite.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Oh yes, min nya tjänst! Jag signade med David i början av sommaren och kunde sedan gå och suga på karamellen under hela sommaren och började på Almi i Augusti. Ett av mina bättre beslut faktiskt och något som känns ”meant to be” på så många sätt. Är fortfarande jublande glad över att ha fått chansen!

Genomdrev du någon stor förändring? Sett i backspegeln kanske den inte är så stor, men att börja jobba igen och komma in i ”hämta-lämna-jobba-karusellen” med två barn kändes på förhand som en stor förändring. Det har gått över förväntan smidigt och känns inte längre som en stor grej, men det gjorde det innan hösten kom.

Reste du utomlands? Ja det gjorde jag ju faktiskt, vi hann med vår vanliga resa till Österrike innan pandemin kom och drämde till oss i bakhuvudet med full kraft.

Vad skrattade du åt? Barnen! Eller kanske mer med än åt men de är ju sjukt roliga alltså. Och jobbiga, de är som barn är mest. Men nu gällde det ju roligheter.

Vad har du tittat på, på TV? Presskonferenser…. Jag brukar ju mest titta på sport och den ställdes ju in så det har inte blivit som vanligt. Jag har istället kollat Wahlgrens värld och Biancas YouTube-kanal. Typ så. Och nu på sista tiden Grand Designs Sverige, jisses vilka hus!

Vad önskar du att du gjort mer? Shoppat haha! Upplever stora luckor i min garderob, får bli ett mål för 2021 trots allt. Att bygga upp en bra basgarderob igen.

Vad önskar du att du gjort mindre? Funderat och planerat mindre kring pandemin. Inte för att jag tror att jag har gjort det mer än någon annan men för att jag har gjort det överhuvudtaget. Tänk om detta bara hade kunnat vara ett vanligt år…

Bästa boken du läste i år? Enligt betygen ur bokklubben är det Tara Westovers ”Allt jag fått lära mig”. Otroligt stark!

Största musikaliska upptäckten? Kan inte påstå att jag upptäckt honom nu men har lyssnat absolut mest på James Bay. Och så är väl Newkid årets ”Miriam Bryant” i Så mycket bättre? Den som flest fått upp ögonen för?

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag kan nog inte påstå att jag varit så väldigt ledsen, men pandemin har ju definitivt varit något av ”locket på” för mycket. Jag har varit och känt mig dämpad möjligtvis. Förstår ni vad jag menar då? Kan ni känna igen er? Kanske inte riktigt så glad som jag brukar men heller inte ledsen, bara…lite avtrubbad?

Största framgången på det privata planet? Oj, vad är egentligen framgång på det privata planet? Mäter man det så? Just nu känns det som en konstig formulering. När jag ser tillbaka inser jag att jag har svarat ”när Juliette föddes” eller ”när vi gifte oss” och liknande på detta men i år? Är framgången då att inget har hänt? Att Alex fortfarande vill vara gift med mig 😉

Vad spenderade du mest pengar på? En ny tv- Huvaligen! Eller den där resan till Österrike, den var ju dyrare kom jag på. Poolbygget kostade också en slant. Det är nog topp-3 skulle jag tro.

Något du önskade dig och inte fick? Slutet på en pandemi?

Vad gjorde du på din födelsedag 2020? Drack champagne, blev omhändertagen av den bästa, fick en massa fina presenter, njöt av en evighetslång massage på Saltsjöbadens SPA. Kort sagt, jag hade en fin dag. En mycket fin dag <3 Kommer aldrig att glömma!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jo alltså det skulle ju vara att pandemin aldrig hade brutit ut.

Lärde du dig något nytt? Vad Covid-19 är… Nej men om vi ska ta något annat än den trista grejen så har jag ju lärt mig massor av nya saker på jobbet. Att vara kommunikatör är underbart på det sättet, mycket i själva arbetssättet och upplägget kring arbetet är sig likt och det styr man mycket själv, men innehållet i det man kommunicerar är ju olika. Älskar det, har fått lära mig massor på Almi men känner att jag har minst lika mycket kvar. Kul!

Något du var stolt över? Att jag fick jobbet på Almi, jag kan inte lyfta det nog. Människorna, kulturen, arbetsgivaren, stämningen, uppdraget – det är fantastiskt!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Oj, nästa år känns så jä… oklart. Om det brukar vara som ett blankt blad är det nu ett blankt blad som fladdrar i vinden som jag inte får tag i. Det är sjukt svårt att veta. Men jag har tidigare svarat ”stressa mindre” på den frågan och det kan vi ju konstatera att jag inte ens behöver skriva i år. Det här pandemi-livet är mycket skit men det är inte stressigt. Inte för mig i den situation jag befinner mig i alla fall.

Högsta önskan just nu? Att vi får ett vaccin relativt snart och att mina nära och kära slipper uppleva Covid-19 innan dess. Och att vi kan leva någorlunda normalt igen efter sommaren.

Tja, där har vi den, årsresumén 2020. Ljusglimtar i mörkret ändå och det enda jag vet med säkerhet är att summeringen lär se annorlunda ut i slutet av nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.