Sarahs funderingar

Årsresumé 2021

På dagen exakt fyra månader sedan mitt senaste blogginlägg och det är ju då högst rimligt att fråga sig varför detta plötsliga dödsryck kommer nu? Men det är just årsskiftet som är anledningen och den här årsresumén. Jag har skrivit dem i så många år och de blir lite av ett bokslut som, för mig och mig enbart, är roligt att se tillbaka på. Hur det än är så är bloggen otvivelaktigt en enorm källa till minnen i både bild och ord. S¨å utan ytterligare fördröjning, här kommer årsresumén för 2021.

Dag från år 2020 du alltid kommer minnas? Det här är faktiskt lite svårare att svara på än det brukar vara för vi har ju inte fått göra så himla mycket det senaste året och dagarna, hur trevliga de än har varit, flyter ihop lite.

Men. Elliot började skolan och det är stort. Det glömmer jag inte!

Bästa köp? Hm, mina Tamaris boots? Har gått många mil i dem redan och fler lär det bli. Herregud så sköna!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Skidåkningen med barnen i vår lilla lokala backe tidigare i veckan. Det ger hopp om framtida skidresor alla fyra och det gör mig väldigt, väldigt glad!

Genomdrev du någon stor förändring? Både ja och nej. Vi började förbereda huset för en försäljning, gjorde nästan allt jobb och kom sedan på andra tankar. Inser att många av er som följer mig här gör det även i sociala kanaler och det här kräver kanske sin förklaring. Den kommer. I ett annat inlägg.

Nya kontoret kan ju iofs räknas som stor förändring 😉

Reste du utomlands? Nepp, så blev det inte under 2021…

Vad skrattade du åt? Barnen, och kanske främst vår lilla babbelmaja här hemma. Vi har i och för sig två men när Juliette råkar förvrida något ord här och var är det ju hjälplöst gulligt.

Vad har du tittat på, på TV? Exakt precis allt som ens nästan berör inredning och/eller renovering i någon form. Det är pinsamt. Som ett guilty pleasure. Jag menar Property Brothers? I brist på annat har fått ett ansikte…

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat. Min hälsa har haft två sidor det senaste året. Jag började med eller mindre på akuten och blev inlagd på lungmedicin den 7/1 förra året, då var min astma som absolut sämst. Jobbade mig upp därifrån och kunde tillslut börja med promenader och var riktigt duktig på det under sen vår och sommar. Sen blev det fuktigare och kallare ute och astman blev sämre. Fick tillslut balans på det men så mycket tränat blev det inte under hösten. Hattigt…

Vad önskar du att du gjort mindre? Testat mig för Covid? Skämt å sido, med konstanta luftvägsinfektioner som inte är covid blir man ändå grundligt testad. Såklart. Jag förstår ju att det är så men det betyder ju inte att jag gillar det.

Bästa boken du läste i år? Oh… Vi har fortsatt med bokklubben, den är en av årets ljuspunkter, efter digitala träffar hela våren träffades vi igen i somras och det var så härligt! Gillar verkligen böckerna av Lucinda Riley som vi läst, Änglaträdet exempelvis. Jag läser hennes systrarna-serie nu och gillar den också.
Och så gillar jag ”Slutbantat” av Erik Hemmingson.

Största musikaliska upptäckten? Oj, Benson Boone? Bara för att han faktiskt är ny? Måtte han släppa mer musik snart!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det har också svängt är jag rädd, mycket kopplat till astman/hälsan. Att den varit så dålig i perioder har lett till många nya mediciner och tester, några har påverkat mitt mående mer än andra och gjort mig ledsen. Det är klurigt det där. Nu mår jag bra, jag är på ett sätt på den bästa plats jag bara kan vara i mitt liv just nu. Alex, jag, barnen, familjen <3 Det viktigaste och finaste av allt. En annan del skaver, jag jobbar på det.

Största framgången på det privata planet? Att Alex och jag har ett fortsatt tryggt och fint äktenskap fullt av kärlek. Älskar honom mer än någonsin och hela resan med huset under hösten har fått det att bli ännu tydligare. Vi är starkare än någonsin!

Vad spenderade du mest pengar på? Oj, vad sjutton har vi köpt? Eller jag? Får återkomma känner jag…

Något du önskade dig och inte fick? Samma som förra året, slutet på denna pandemi…

Vad gjorde du på din födelsedag 2020? Jag fick sovmorgon, blev serverad en god frukost, hade en mysig dag med familjen och hade det allmänt bra. En typisk sommar-lördag!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att pandemin inte hade varit ett faktum så att vi hade kunnat resa mer hade ju satt en annan guldkant på saker och ting.

Lärde du dig något nytt? Massor! Lär mig fortfarande saker på jobbet, har tyvärr också lärt mig mer om covid-19, barnen och deras utveckling lär mig massor om att vara mamma och mig själv.

Något du var stolt över? Alex! Det har hänt så mycket under året som jag inte skriver eller kommer skriva om här men han är grym. På alla sätt. <3

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag tänker försöka sätta mig själv i första rummet lite oftare. Under småbarnsåren blir det ju inte så, man hamnar automatiskt i skymundan. Och det är helt ok. I ett par år. Men någon gång måste man ju också börja inse att barnen blir äldre, att de kan och ska få göra mer själva och att det inte längre är fel att prioritera sig själv mer. Och det är jag ganska kass på så jag måste öva och göra det ytterst medvetet.

Och så vill jag träffa mina vänner mer. Det kanske går hand i hand det 😉

Högsta önskan just nu? Jag håller på att förverkliga en dröm och även om väldigt mycket är klart är inte allt helt färdigt ännu. Men jag håller tummarna för att jag kan genomföra det jag vill relativt snart.

Tja, det är inte det mest händelserika året för min del men det har varit fint trots allt. Jag brukar ju sätta en del årsmål och planer, visioner, för varje nytt år och jag tror att ikväll kanske är kvällen för just det. Jag ser fram emot 2022 på många sätt, jag tror att det kommer bli bra. Bättre. Jag tror att vi kommer ta steg i rätt riktning mot ett mer normalt liv igen efter covid. Jag vill tro det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.