Sarahs funderingar

#backadurmaz

Jag återkommer till midsommar, det kommer att komma en ”I veckan som kommer…” men det går liksom inte att skriva något nu utan att kommentera efterspelet till Sveriges match mot Tyskland i lördags först.

Vi såg också matchen, såklart. Jag jublade mig hes vid Toivonens 1-0 mål, ifrågasatte varför Berg inte fick en straff trots VAR, hade känslorna utanpå, tyckte att Claesson borde ha satt sitt friläge, stod upp trots foglossning de sista 10 plus tilläggstiden. Jag levde mig in, njöt av att det var riktigt, riktigt roligt att se ett Svenskt landslag spela fotboll. Och jag blev också gruvligt besviken när den där frisparken seglade in. Såklart. Luften ur. Jag hade redan räknat hem 1 poäng. Dumt nog.

Men att vakna upp igår och inse att Durmaz, och hans familj, fått ta emot dödshot på grund av en frispark. Ett felaktigt beslut i hans yrkesroll. Det är får mig att skämmas. Det är pinsamt, lågt, och förbannat patetiskt. Och det hör inte ihop med fotboll, idrott eller i min bok, mänsklighet över huvudtaget.

Att en spelare ska behöva stå och hålla det tal som Jimmy gjorde igår inför träningen (all cred för det!), och att ett lag ska sitta uppe en hel natt och fundera på hur de ska manifestera det obscent felaktiga i hur några så kallade ”fotbollsintresserade” har agerat är helt sjukt. De borde få lägga fullt fokus på nästa match. För det är ju inte över. Inget är klart. Jag tror att de reser sig och gör en grym match på onsdag. Om de får chansen att fokusera på det.

Hashtagsen #backadurmaz och #viärsverige driver den kärleksvåg av motstånd som Jimmy nu får ta emot. Jag skulle vilja lägga till #intemittsverige för åh vad jag inte kan stå för dessa åsikter. Jag håller inte med. Jag protesterar. Jag far illa. Jag skäms. Sverige blir en världsnyhet på grund av rasism…fy fan för er som gör så!

Och med det sagt ska jag fokusera på veckan som kommer istället och jag hoppas att vårt starka landslag, som visar sådan laganda och gemenskap får göra det samma. Avslutar på samma sätt som de själva gjorde – Fuck rasism!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.