Sarahs funderingar

Bokslut och nya mål

Jag brukar göra ett slags årsbokslut ungefär så här års och samtidigt sätta nya mål för nästa år. Ibland har jag haft ledord snarare än mål men oavsett, jag har blickat framåt och samtidigt grundat det väldigt mycket i det som har varit. Utgått från året som gått för att se hur jag vill förändra och förbättra framåt.

Hur. Gör. Man. Det. I. År? Jag vill ju på inga sätt och vis lägga någon vikt vid 2020. Så lattjo har det inte varit. Samtidigt är det svårt att hoppa över 2020 som påverkat så mycket, dessutom var jag föräldraledig 2019 och nu jobbar jag och befinner mig på en helt annan plats i livet vilket gör att jag måste ta med 2020. Men jag gör det motvilligt ok?

Och att försöka se in i framtiden är alltid svårt, att sätta mål är klurigt i vanliga fall så att göra det nu, när inget går att planera, när ”flexibel” och ”omställning” är våra vanligaste ord, hur gör man då?

Jag hoppas på många saker men vet inte om jag vågar tro på dem. Jag hoppas att jag inte behöver jobba hemma fram till sommarsemestern. Jag hoppas att jag får komma tillbaka till gymmet snart. Jag hoppas att barnen får vara kvar på förskolan. Jag hoppas att vi får tillräckligt med godkända vaccin tidigt under 2021.

Hoppas. Hoppas. Hoppas. Vet inte. Vet inte. Vet inte.

Känslan är i alla fall att första delen av året inte lär bli som jag vill. Känslan är att jag kommer jobba hemma, att restriktionerna mot gymmen och många andra ställen kommer att finnas kvar, att vi inte kommer att kunna fira Elliots födelsedag på det sätt vi vill osv. Alltså kommer det att handla om mig, vart jag väljer att rikta min energi.

Jag ska inte bli bitter, jag ska vara tacksam. Jag ska inte deppa ihop, jag är lyckligt lottad. Allt handlar om min egen inställning till allt det här, att lyfta blicken och inte fastna i det som är negativt och dåligt. Vi sitter i samma båt här men jag har fasen fått ett mjukt och uppvärmt säte jämfört med många andra. (heter det ens säten i en båt?)

Så i år kanske jag inte sätter så tydliga mål som jag gör vissa andra år. Jag har istället ett ledord för nästa år och det är tacksam. Jag ska fortsätta jobba på min tacksamhet för jag har otroligt mycket att vara tacksam för.

Brukar du sätta mål inför varje år och hur gör du i så fall i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.