Sarahs funderingar

Dagens goda (& onda) gärning

Den här dagen, den första ensam hemma med bara lillan har verkligen varit fullspäckad från början till slut. Lika bra det kanske, att beta av de flesta av veckans to-do’s på samma dag.

Dessutom hände en sak när jag skulle gå och hämta Elliot på förskolan som jag inte precis hade räknat med. Precis när jag kom ut på gatan ser jag en mycket gammal man på en trehjulig cykel köra ner för en ganska brant slänt mitt emot vår infart och välta. Han kom snett och fick liksom inte stopp på sitt ekipage. Stackars farbror!

Jag insåg ju ganska omgående att detta skulle vara betydligt tyngre än de rekommenderade ”bär bara så tungt som bebisen efter ett kejsarsnitt” men vad sjutton skulle jag göra, jag kunde ju inte bara lämna honom där och den dagen jag hamnar i samma situation hoppas jag verkligen att någon bryr sig om att stanna och hjälpa mig.

Jag lyckades få upp både farbrorn och cykeln på vägen igen och han envisades med att han var ok och skulle cykla vidare fast det såg långt ifrån ut så. Måtte han ha ett trygghetslarm på sig att trycka på om han skulle känna senare att han inte mådde så bra.

Magen och snittet känns nu ikväll så visst var det ”för tungt” men det känns samtidigt väldigt fint att få ha hjälpt någon på riktigt. Dagens goda, och aningen onda, gärning alltså.

Annars då? Vad har ni haft för er idag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.