Sarahs funderingar

Det kom en kommentar…

Fick en väldigt sällsynt och otrevlig kommentar på mitt senaste ”I veckan som kommer”-inlägg igår. Signaturen ”Anna” tycker att jag sätter rekord i att inte bry mig om restriktionerna och undrar ironiskt hur smittan kan öka i samhället när folk beter sig som jag.

Jag har svarat henne, både inlägget och mitt svar finns nedan, men jag är genuint nyfiken, har alla ni andra helt vitt mjöl i pandemi-påsen så att säga? Inte minsta lilla undantag någonsin? I så fall, varsågod och kasta den första stenen. Eller andra för ”Anna” har ju redan kastat den första.

Jag tror att de allra flesta gör så gott de kan men jag kan också bli frustrerad när jag ser bilder från mitt gym där folk tränar på som vanligt samtidigt som jag inte har varit där på flera veckor. Exempelvis. Jag ser människor som tar stort ansvar, jag ser dem som inte gör det.

Men.

Jag skulle aldrig dräpa en sådan här kommentar till någon. Aldrig. Men det handlar nog mer om vem man är som person, vad man har för värderingar och vill stå för snarare än pandemin.
Jag här bakom tangentbordet tog åt mig, kommentaren sved, speciellt när jag vet allt jag och familjen gjort för att följa restriktioner ända sedan i våras.

Så till dig ”Anna”, du är såklart fri att ha en åsikt och jag är inte perfekt men i det här fallet gav du dig på fel person. Jag tar mitt ansvar, jag upplever att jag och min familj många gånger har valt att ta mer ansvar än andra. Men…och det här är viktigt på riktigt…det är ju ingen tävling det här!?
Det här är allvarligt och alla måste göra sitt bästa men vi kan inte göra det till en tävling och börja shame:a varandra för sådant vi tycker är dåligt, gissningsvis skulle det bara få en motsatt effekt och ännu mer fusk överlag.

Så ordet fritt, vad tycker ni? Är jag genomusel som tänker åka till mina friska, icke-riskgruppsföräldrar- i helgen? Kommentera gärna men håll en god ton, det är en svår situation för många och vi ska inte göra det värre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.