Sarahs funderingar

En person jag är avundsjuk på är…

När jag bestämde mig för att vara med i Johannas bloggjulkalender var det med ett konstaterande att jag nog inte skulle kunna/hinna/prioritera att vara med och skriva något prick varje dag.

Men.

När jag såg den här rubriken visste jag direkt att det här var ett ämne jag var tvungen att skriva något om. För vet ni, jag är inte avundsjuk. Jag tycker att det är hemskt, både känslan i kroppen och innebörden av avundsjuka för det innebär ju faktiskt att man är missunnsam och varför ska man vara det? Snacka om att kanalisera energi åt helt fel håll.

Nej, jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte är en avundsjuk person och det är så himla skönt. Däremot finns det många personer jag ser upp till, förebilder inom olika områden, tjejer (nästan alla) som lyckats väldigt bra inom olika aspekter av livet och som är grymma förebilder att se upp till och inspireras av.

Det känns betydligt mer upplyftande att se upp till någon än att vara avundsjuk på den samma, right?

Bild: Shawnn Tan, Unsplash

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.