Sarahs funderingar

Energitankarna

Jag kunde inte låta bli att tänka vidare på det där med energin, våra bägare och hur något kan fylla på i en bägare och tömma ur er annan.
Jag kom då att tänka på ett klipp jag sett för länge sedan som, enligt mig, är så jäkla klockrent. Ingen säger det bättre helt enkelt, Isabel Boltenstern har redan sagt det bäst.

Varsågoda, det är inte så långt, runt 5 minuter, och det är väl värt att se och lyssna på.
Jag tror att den där eventuella Coviden just nu är min döskalle, effekterna av den äter energi och adderar rutor i den stapeln för mig. Låter det väldigt oklart? Titta på klippet så blir det solklart!

En annan sak, som detta då faktiskt leder fram till, är min kalender, min bullet journal, och hur jag använder mig av den. Jag upplever stora fördelar med time-block-tekniken och jag hade en intressant diskussion med en kollega om just det tidigare i veckan. Vikten av struktur, att avsätta (blocka) tid i kalendern för att inte bara rusa på och försöka vara tillgänglig för allt hela tiden. Det håller inte. Och då skenar jobb-stapeln i Isabels fina exempel ovan och då faller tillslut hela korthuset.

Tror baske mig att det får bli ett inlägg om time-blocking också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.