Sarahs funderingar,  Vi två blir tre

Ett samtal från Förskolan

Man liksom vet att det inte precis är bra nyheter när numret från förskolan visas i displayen på telefonen när den ringer kl. 08:50.

Inte vinterkräksjukan, inte vinterkräksjukan, inte vinterkräksjukan.

”Hej, det är Marita från Mattisborgen…”

Inte vinterkräksjukan, inte vinterkräksjukan, inte vinterkräksjukan.

Det var inte vinterkräksjukan men väl ett sprucket ögonlock vilket givetvis inte heller är bra men frågan är om det ändå inte är lite bättre. Det var lite oklart hur illa det var ställt med ögat och pedagogerna ville inte vara dem som fattade beslutet om han borde åka in eller inte vilket jag har full förståelse för. Efter ett samtal med 1177 bestämde vi oss för att hämta hem honom men att vänta och se. Man kan vänta upp till 8 h med att tejpa ett sår, det visste inte jag men det kan ju vara bra att veta.

Så vi har haft en dag hemma istället med en kille som liksom har haft lite av en ”fredagen den 13:e” idag men ganska mycket otur och en hel del tårar. Tillslut var han mest trött och grinig, såklart, men vi slapp i alla fall läkare och sjukhus. Livet med barn blir sannerligen lite mer oförutsägbart.

Nu sover den lilla boxaren, såret är någon cm men har redan börjat läka fint. Han är mest svullen och har en blåtira med ett sår på ungefär. Jag hoppas att han nu drömmer söta drömmar om att den lilla nissen kommer och hämtar hans teckning i natt.
Han ville prompt lämna något i nissens brevlåda idag och det blev en teckning. Återstår bara att se vad nissen ska lämna som tack för denna fina gest. Får fundera på den ett tag!

Trevlig helg mina fina, hoppas att ni har och har haft en fin fredag!

Bild härifrån

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.