Sarahs funderingar

Födelsedagsöverraskningen – del 2

Är ni redo för sista delen av min födelsedagsöverraskning? Den har dröjt lite eftersom det faktiskt har tagit lite tid att smälta allt. Wow säger jag bara! Dessutom landade vi tillbaka hemma hos barnen i lördags eftermiddag och det är som alltid en rivstart 🙂

När vi satte oss i bilen i Visby och styrde bort mot hamnen igen fick jag veta nästa destination, Grand hotel Saltsjöbaden. Herregud alltså, jag blev så glad men visste ju inte då exakt hur fint och bra det skulle bli.

Vi kom fram i torsdags eftermiddag och checkade in i ett stort, fint rum med en gigantisk balkong. Den var så stor att vi förutom ett vanligt möblemang hade två parkbänkar där ute. Det säger en del, alla möbler i rummet hade lätt fått plats. Och därute njöt vi champagne, frukt och choklad i ett par timmar och försökte se oss mätta på den fantastiska utsikten över båtarna och det glittrande havet. Det gick inte kan vi konstatera i efterhand, såå vackert!

Tillslut var det ändå dags att byta om för den första av två middagar i denna anrika och historiska miljö. Av allt gott på menyn valde vi denna kväll köttbullar med potatismos, en gudomlig sås, pressgurka och rårörda lingon. Köttbullar har ALDRIG smakat så bra <3

Dagen därpå vaknade jag upp till vågskvalp, fågelkvitter, sol och augustivärme. Vi sov med balkongdörren öppen vilket gav min födelsedag bästa möjliga start. Så fint!

Och lagom till frukost fick jag veta att vi inte bara skulle spendera dagen i hotellets SPA utan att jag även hade ett par behandlingar att se fram emot. Kan säga att jag i långsam takt masade mig ut till lunch efter 1,5 h massage och ytterligare en halvtimmes huvudmassage och ansiktsbehandling. Herre. Gud. Så. Skönt!

Eller tja, vissa delar av massagen var faktiskt olidligt smärtsamma, övre delen av ryggen och axlarna. Massösen viskade försiktigt ”du är väldigt stel, det kanske är för mycket?” Men nej då, det var nog snarare precis vad jag behövde. Men aj aj aj, hade jag varit ensam och upplevt detta hade jag skrikit rakt ut. Men detta var en duobehandling så Alex låg precis bredvid och man vill ju inte störa… 😉

Nåväl, hotellets SPA har en fin uteplats med solsängar och loungemöbler där vi också spenderade ett par timmar innan vi köpte med oss vin upp till rummet och drog oss tillbaka till den där gigantiska balkongen ett tag. Att vila lite från solen kändes klokt för detta var en väldigt varm och vacker dag.

Och kvällen fortsatte på samma sätt, en fin middag i denna fina miljö tillsammans med mannen som ordnat allt detta. Min man. Min fantastiska fina man som skämt bort mig så mycket, styrt och pysslat, planerat och bokat och gjort detta till en helt perfekt resa och överraskning. Jag har känt mig som en prinsessa hela vägen och vet ärligt talat inte när jag blev så här bortskämd senast.

Det tog oss faktiskt ett par dagar att varva ner så att få chansen att vara iväg tillsammans i hela fyra nätter och fem dagar var guld värt. Axlarna sjönk, vi vaknade inte automatiskt kl. 06 och andetagen blev djupare. Det var välbehövligt.

Och så ska vi ju inte tala om pirret. Nyförälskelsen. Jag har aldrig tvekat på att jag älskar Alex, aldrig en sekund, men att få de här dagarna tillsammans har gjort mig nykär och alldeles pirrig. Och den känslan finns ju kvar nu, här hemma, och blir en fortsättning på hela härligheten.

Tack min fina, älskade för att du styrde upp detta. Jag är kär, glad och tacksam och min kärlek till dig bara fortsätter växa. Jag älskar dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.