Sarahs funderingar

Fyra fredagsfavoriter

Jag har varit föräldraledig idag och hängt med den roligaste lilla kille jag känner. Vi har haft en toppendag på precis alla sätt, och har hunnit med en hel del. Så denna fredags fyra favoriter blir något slags kombinerade favoriter och sådant vi har hunnit med idag.

Vi har grävt och grävt och grävt. I ett runt land som var fyllt av sorgliga rosbuskar när vi flyttade in (som jag gav bort) fanns nu ett hav av tulpaner och ogräs som täckt precis hela landet. Det var stundtals svårt att se vart gränsen mellan gräsmatta och land gick.
Detta har vi grävt upp idag lilleman och jag. Tulpanerna har fått nya hem på andra platser i trädgården och allt ogräs är nu bortgrävt. Här ska jag jordförbättra och sedan äntligen plantera ut mina luktärter och lite drygt hälften av dahliorna. Detta är alltså tänkt att ske på söndag och det känns väldigt skönt att bara ha det roliga kvar för voine, voine vad detta var tungt. Gravidträning 2.0.

Vi har också skördat ytterligare rabarber och svängt ihop en ljuvligt god rabarberkaka. Jag utgick från Jennys recept men skrev om slutet lite så att vi istället pudrade kanel och strösocker på toppen. God är bara förnamnet!

Och som om det inte vore hejd på husligheterna har vi kokat äppelmos ihop lilleman och jag. Det är verkligen en sak som är busenkel att göra tillsammans med barn. Det gäller bara att barnet är stor nog att förstå att det är varmt. För det blir det ju såklart. Men Elliot fick ansvara för sockret och det uppdraget tog han på största allvar. Vansinnigt gott äppelmos blev det!

Fredagens sista favorit får bli en Essie-goding. Sugar Daddy, lika fint varje gång! Vilket påminner mig om att jag borde gå och fixa till naglarna inför morgondagens roadtrip. Mycket kan man säga om trädgårdsarbete men att det är bra för händerna är inte en av de sakerna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.