Sarahs funderingar

Fyra fredagsfavoriter

Fredag förmiddag och vilken helg vi har framför oss! Jag har verkligen längtat efter den här helgen och nu är den här. Vi har mycket roligt på schemat men först ett par fredagsfavoriter, en brokig skara i vanlig ordning!

Jag tror nästan att jag har haft med någon växt eller blomma varje vecka sedan kategorin startade men det kan inte hjälpas. Jag har snöat in på Pillerfikus och ser en sådan framför mig i vårt stora fönster i hallen. Åh så fint!

Sen är det ju det här med helgen också, i morgon kommer Jeppe, Tim och Nellie hem till oss för lite respepp och prepp. Eftersom jag har gjort den här resan måååånga gånger, Alex relativt många gånger men Jeppe och Tim är helt nya så känner vi att det kan vara bra med lite uppsnack inför resan. Och fondue, apfelstrudel, übåt, underställ och Snowroller såklart. Naturligtvis. Hörde jag Aperol?

Och så kan man ju inte undgå alla vårnyheter i butikerna just nu, koftor och blusar som små pastelliga karameller i långa rader. Så, så härligt! Blusen ovan är från Lindex och är bara ett exempel på många. Såg att Julia skrev om Ginas nyheter igår, också superfint!

 

Och så sprang jag förbi Akademibokhandelns skyltfönster häromdagen och fick syn på den här boken. Sagoyoga, som är en introduktion till yoga för barn. Och tro nu inte att det handlar om hardcore-yoga, egentligen är det ju mest rörelse det är. ”Andas som ett lejon, balansera som en surfare” och så vidare. Den tror jag hade varit jätterolig att testa med Elliot, han är ju gärna med och rullar ut min matta när jag ska träna och att träna när han är hemma/vaken är stört omöjligt för då ska han absolut vara med och stå på huvudet eller försöka sig på en kullerbytta eller liknande. Så varför inte?

Japp en kvartett fredagsfavoriter som på alla sätt sätter stämningen för denna dag och dennna helg!

 

 

2 kommentarer

 • Isflingan

  Jag brukar normalt inte lägga mig i debatter om saker och ting. Framförallt inte på nätet. Däremot skriver jag gärna positiva kommentarer. Men nu kan jag inte låta bli när jag även hos dig läser om KRY och om hur fantastiskt alla ”influencers” verkar tycka att det är. Det går inte att läsa en blogg, lyssna på en podd eller se ett öppet instagramflöde utan att få höra idel positiva kommentarer om KRY. Dock undrar jag om ni alla verkligen tänkt till en extra gång innan ni anlitat dem. Det viktigaste en läkare har är den kliniska bilden av en patient. Man kan ställa frågor och man kan ta prover, men det kommer i slutändan till största del vara vad läkaren ser i sin undersökning av patienten som ger den mesta informationen. Framförallt om det gäller infektioner, skador eller andra vanliga oftast mindre farliga diagnoser. Att via skype kunna säga om en patienten har halsfluss eller inte bara genom att se när patienten lyser med sin egen telefon i sin mun ger inte bara en dålig läkarbedömning, Det är rent ut sagt farligt!! Stora allvarliga saker kan missas eller helt ofarliga saker orsakade av virus behandlas med antibiotika som i sin tur kan leda till antibiotikaresistens mm. Jag vill därför bara göra det här inlägget för att uppmärksamma dig och dina läsare om att ta er en extra tankeställare innan ni väljer KRY (en datorläkare) framför ett riktigt läkarbesök.

  • Sarah

   Alla har rätt till sin åsikt och KRY gör också väldigt klart att vid vissa typer av sjukdom kommer de inte att kunna vara behjälpliga. Jag tycker, helt icke-sponsrat, att läkarbesöket var toppen och ärligt talat tycker jag inte att jag får så mycket mer av en läkare ”live” än vad jag fick via KRY. Men som sagt, det är från fall till fall och helt beroende av vad det är för problem man har givetvis. Men i det här fallet var, och är, jag supernöjd. Den hjälp jag fick, råd och medicinering, har dessutom hjälpt så tummen upp för det.
   Med det sagt, alla har rätt till sin åsikt och det är alltid viktigt att båda sidorna lyfts så tack för din kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.