Sarahs funderingar

I veckan som kommer…

Ja vad säger man? Vilken vecka! En pandemi som ökar snabbt i Region Kalmar nu, ett presidentval som iklätt sig ordet nagelbitare och gjort det till sitt med ett utdraget slut som ändå tillslut tippade över åt det håll jag så innerligt hoppades. Character matters! Och så tunga träningspass och en Fars dag som grande finale idag. Inte konstigt att man kanske känner sig lite matt i lacken.

Vi har haft en jättefin dag idag, utan att ens kunna fira min egen pappa ”på riktigt”, men mer om det i ett annat inlägg. Just nu tänkte jag istället spana framåt. Till veckan som kommer, då…

…jag ska fortsätta jobba hemma. När jag kan. För det är Almis riktlinje, ”jobba hemma om du kan” och det kan jag ju så gott som hela tiden. Och råden från Region Kalmar, som definitivt skärpte tonen den gångna veckan, är de samma. Hemma om du kan. Jag biter i det sura äpplet och gör just det.

…vill jag fortsätta träna. Jag blir lite knäpp av det där med att sitta hemma så att komma iväg och träna är en befrielse. Dessutom tror jag att jag tränar på stans mest seriösa gym. Flera personal som går omkring och sprayar maskinerna konstant, varannan cardiomaskin avstängd, varannat skåp avstängt, sprit och spray överallt för oss att använda själva innan och efter varje maskin/övning. Det ligger som ett moln av sprit över hela lokalen, alla som tränar där visar stor hänsyn mot varandra och det känns helt enkelt tryggt att vara där trots allt. Tack Nordic Wellness!

…borde jag ta ett par tag med räfsan igen. Minst. Att ha en stort tomt har sina sidor. Bokstavligt talat. Den är fantastisk på många sätt, och att se vår lilla fotbollskille ute på den stora baksidan med sina bollar, sitt plank, sitt mål och bara spela, spela, spela… Då är det underbart med stor tomt. När de hundraåriga gigantiska ekarna och alla fruktträden skakar av sig sina löv och döljer hela den där stora tomten under gulbruna löv är det inte fullt så skoj. Hepp hepp, ett annat slags gym, försöker jag intala mig.

…kanske det får bli en hyacint eller två. Jag kan inte tänka mig ett bättre år än i år att smygstarta ”Novent” och liksom njuta lite extra av den mysiga tid som ändå ligger framför oss. Jag tror att vi behöver det allihop.

…är det dags för växtspa här hemma igen. Det ska duschas, planteras om på sina håll och ges lite extra kärlek i form av näring till några av mina skyddslingar. Gör ni sådant också?

…hoppas jag få tid till mycket tecknande. Har massor av idéer och tankar och behöver få ner dem på papper känner jag. Inspirationen ligger och puttrar på något sätt.

Ja det var min pandemi-anpassade vecka det, ganska lågmäld på något sätt. Hur ser er vecka ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.