Sarahs funderingar

I veckan som kommer…

Herregud, den här helgen försvann i ett nafs. Som de flesta helger i och för sig men den här helgen har varit lugn och mysig och har ändå bara gått upp i rök.

I lördags började vi faktiskt plocka fram adventsljusstakar och adventsstjärnor och satte upp all utomhusbelysning. Jag brukar hålla benhårt på första advent men i år är det som sagt annorlunda och eftersom Alex kommer att jobba väldigt mycket den kommande veckan och helgen var det mysigt att få börja tillsammans redan nu.

Så alltså sitter jag här igen och kikar på hur nästa vecka ser ut och det ser ju riktigt trevligt ut. I veckan som kommer…

…ska jag fixa naglarna igen. Yay! Det här går ju rakt emot rekommendationerna och jag vet det. Men. Det finns inget mer seriöst ställe att vara på. Jag skrubbar mina händer och naglar med borste, tvål och vatten inför varje besök. Och så gör man alltid, inte bara nu. Rebecka jobbar med munskydd under så gott som hela besöket (skulle inte förvåna mig om hon gör det hela tiden nu, hon är sååå noggrann) och jag är givetvis fullt frisk. Annars skulle jag inte ens tänka tanken.
Man kan ju tro att det skulle bli röda naglar nu men jag är verkligen ingen röda-naglar-person. Det här får bli målbilden för mina adventsnaglar.

…ska jag hålla ställningarna på hemmakontoret. Kikade igenom ”vem-är-på-kontoret-schemat” för nästa vecka och konstaterade att det redan är ganska fullt där. Vi är trångbodda och har en flytt till nya lokaler framför oss, i vanliga fall är det inga problem, alla hjälps åt och att det är lite trångt är verkligen ingen big deal. Men nu… tja, ni förstår själva, det går inte att följa restriktionerna helt enkelt.

…ska bokklubben ha digital träff för första gången. Hur kul? Jag ser fram emot det jättemycket, som alltid då ju men kanske extra mycket nu. Att ändå få träffa dem, trots den här piss-situationen är mycket värt!

…är det dags att byta däck. (Note to self: glöm inte att du måste bära ut däcken till bilen också innan du kör till däckfirman…) Vi byter på Däckia och låter dem förvara däcken åt oss också framöver. Smidigare tjänst har jag nog aldrig upplevt.

…ska jag ha telefonmöte med min läkare angående min Hypotyreos. Det gamla vanliga, hur mår du? Bra. Då fortsätter vi med samma dos. Hej då. Klick. Brukar inte bli några långa samtal det där och säkert inte den här gången heller. Jag skulle bli otroligt förvånad om mina senaste prover skulle visa något annat.

…skulle jag vilja åka till IKEA…vilket man ju absolut inte ska men jag skrev ”vilja”. Jag vill kika på den här skänken och den här byrån som kanske ska få bli vår nya tv-bänk. Se dem på riktigt. Tanken är att de ska få husera barnens alla spel och pussel som just nu invaderar vårt linneskåp och håller på att driva mig till vansinne varje dag. De tar ut en kartong men alla andra följer liksom med…
Sen går vi ju in i en ganska ljus-intensiv period, host host, så att fylla på förrådet med några ljus och värmeljus vore nog bra.

Och så har vi helgen, då pappan i familjen kommer att jobba så gott som dygnet runt och vi andra vill hitta på något kul. Då vi kanske ska åka till Karlskrona och träffa mamma och pappa/mormor och morfar. Fast man inte får. Men vi ska bara träffa mamma och pappa, hemma hos dem. Vi ska ta mig sjutton knappt lämna huset, vi ska baka pepparkakshus (har barnen önskat). Vi ska inte handla, eller besöka några offentliga platser. Om det inte kommer ännu fler restriktioner kommer vi nog att åka. Trots allt.

Vad ska ni hitta på i veckan som kommer?

En kommentar

  • Anna

    Wow. Detta var nog nytt rekord i ”det finns tydliga restriktioner men jag har tusen ursäkter att inte följa dem” och folk undrar varför pandemin ökar i det här landet…
    Bara. Wow.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.