Sarahs funderingar

I veckan som kommer…

Vet ni, jag tror nästan att jag ska lägga ner den här kategorin för aldrig har jag väl jinxat en vecka så mycket som den som nu snart är slut.

Jag hade inte räknat med att vabba Juliette och jag hade verkligen inte räknat med att Alex skulle åka in akut med magsmärtor i tisdags, bli inlagd och inte komma hem förrän i helgen. Det har varit en vecka av nerver, av tårar, av oro, av att hålla masken inför barnen, av att pussla och fixa för att få schemat att gå ihop. Det har inte varit min bästa vecka i livet, givetvis inte mig det är synd om, verkligen inte, men det har varit tufft. Att vara anhörig i en pandemi har sina sidor, man får inte hälsa på, man sitter hemma och får inga svar på messenger och vet inte om han somnat, om han är iväg på en undersökning eller om något har tillstött och han har tagits till op akut. Det blir lite kaos i huvudet minst sagt.

Jag är spänd som en fjäder i kroppen, känner det i nacke och axlar och blir overkligt trött så fort jag tillåter mig själv att koppla av. Jag får vara lite snäll mot mig själv framöver tror jag, men det är ju så jäkla mycket som ska fixas i December. Januari?

Hur som helst, mest för att inte lämna tråden hängande, Alex är hemma igen, han är så gott som smärtfri och har fått ett svar på vad som hände. Vidare undersökningar väntar framöver. Men just nu hoppas vi bara att han återfår lite krafter för varje dag som går och det känns bra!

Så, vad som händer i veckan? Inte f*n vet jag. En sak är väl säker och det är att det inte blir som jag tror i alla fall. För i veckan som kommer tror jag…

…att jag ska gå på en hälsokontroll via jobbet. Är väl lika bra att kolla status nu liksom. Tror och känner att jag mår bra men kan ju vara skönt att få det svart på vitt lite då och då.

…har jag lite julfuffens för mig. Både för jobbets räkning och här hemma. Vår tomte-nisse har haft vissa hyss för sig i veckan men även han har varit lite nervös tydligen. Jag har inte orkat. Så för att inte barnen ska tröttna helt får han nog engagera sig lite i veckan…

…ska vi ha vår ”julfest” med jobbet. En helt digital sådan, givetvis, Teams, en hemleverans av jultallrik till alla från Villa Solbacken (tack bästa ni för hjälpen!) ett quiz av chefen och lite annat smått och gott. Så roligt! Teams kommer aldrig ha surrat så mycket, haha.

…att vi ska plocka fram lite mer tomtar. För att minibossen kräver det. Hon vill ha fler tomtar och det finns ju tomtar i kartonger så då får vi plocka fram dem helt enkelt. I barnens rum… 😉

…att vi ska försöka maxa julkänslan till helgen. Exakt hur återstår att se, granen är inne, pepparkakorna är bakade, lussekatterna likaså, kola är kokad och apelsinskivorna är torkade. Det kanske får bli nejlikor i apelsiner? Eller också griljerar vi helt enkelt julskinkan! Juligt ska det bli i alla fall!

Så ja, vi får väl se om vi kommer ens nära med den här gissningslistan. Eller om nästa vecka också ställs upp och ned?

Vad tror ni att ni ska hitta på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.