Sarahs funderingar

I veckan som kommer…

Phew! Jag har precis haft ett maraton julklapps-inslagnings-race-deluxe här hemma. Kombinerat med en hel del projektledning. Den påsen ska till…., den påsen ska till… osv. Vi ses ju inte som vanligt i år men julklappar till dem man inte kan träffa vill man ju ändå ge. Men nu tror jag att det är check på allt, annars får vi ena jädra problem när fel klappar hamnar hos fel person i fel stad. Men nej, icke, jag har koll på det här.

Så vad händer då den kommande veckan, jo i veckan som kommer…

…är det julafton. H E R R E G U D, vad är det som har hänt? Nåväl, det blir en annorlunda jul, för oss som för alla andra. Men jag är fast besluten att försöka göra det bäst av det. Vi åker till Karlskrona på julafton, för att fira med bara mamma och pappa (som vi har träffat då och då under hösten, no hate please). Vi träffar inte min bror och hans familj alls, det svider, men känns just nu ändå rätt.

…är det också juldag och då träffar vi Alex sida av familjen. Utomhus. På avstånd. En stund. Också det känns jättekonstigt men samtidigt rätt. Ni som är gamla här inne vet att jag och min magkänsla har ett tight samarbete. Så även denna gång. Det här känns konstigt i hjärtat men magkänslan säger att det är rätt. Nästa år blir det annorlunda. Det gamla talesättet ”tur att det blev som det blev när det inte blev som det skulle” ringer i huvudet på mig.

…ska jag smyga in till kontoret, kanske till och med på kvällstid, för att hämta hem min skärm och därmed göra mitt hemmakontor än mer permanent. Jag har verkligen dragit mig för det, den där magkänslan igen, som säger att det blir så definitivt då. Men nu är ju restriktionerna sådana att det verkligen är definitivt så det är inte mycket annat att göra än att kånka hem skärmjä**** och gilla läget.

…ska jag koka kola igen. Mitt uppdrag till julbordet, varje år, är julgodiset. Inte mig emot, jag tycker ju om att tillverka det och brukar lyckas ganska bra. Knäck och vaniljkola med havssalt står på godisbordet i år.

…ska jag njuta glögg och lyssna på julmusik och göra precis allt för att barnen ska blir proppfulla av julstämning. Har sagt det förut och säger det igen, den kommer inte av sig självt serverad på silverfat, man får jobba lite för att komma i rätt sinnesstämning som vuxen. Michael Bublé here we come!

…ska jag jobba två dagar också! Icke att förglömma, här hemma då. Som vanligt. Tänker göra det bästa och det mesta av dessa två dagar och förbereda så mycket jag kan inför ledigheten. OCH jag tänker plocka fram min jultröja och glittra till våra interna möten med. Det kan man i alla fall göra oavsett vilket kontor man befinner sig på.

En annorlunda julvecka minst sagt, men är glad för allt som blir av istället för att deppa över det som inte blir det. Och med två små, som dessutom ska gå på förskola måndag och tisdag känns det som upplagt för sista-minuten-ändringar på grund av milda förkylningssymptom. Och skulle det bli så så blir det så.

Hur ser era planer för julen och den kommande veckan ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.