Sarahs funderingar

Inte så lätt att göra rätt

Vi hade ett långt samtal i helgen om att bli mer miljömedveten som konsument. Mina föräldrar, och min bror, driver som bekant en Intersport-butik och är det något man ser i en butik är det plasten. Plasten som produkter levereras i, plasten den går hem i med kunderna i form av kassar osv. Det är inte miljövänligt på något sätt.

Hela One bag Habit är ett superbra initiativ men är egentligen bara bra PR för visste ni att det nu är lag på att butikspersonal ska fråga om en kasse verkligen behövs i butiken? Istället för att slentrianmässigt lägga ner varorna i en utan att fråga och innan kunden hinner reagera. Det tycker jag är superbra för en sak är säker. Det är inte helt enkelt att vara en upplyst konsument och göra rätt. Även om man vill.

Jag har inte tagit emot en plastpåse i butik sedan jag skrev om det här senast och min bästa tygpåse hittade jag tillslut. Här hemma, inköpt för en herrans massa år sedan. Perfekt!

Nu går jag in på köket, jag tänker att man kanske får ta ett område i taget och tänka sig för stegvis. Lära sig och bli bättre och bättre helt enkelt. Så ja, köket, nära maten och det vi äter, det känns helt enkelt mest rätt. Och inköpen hoppas jag i mesta möjliga mån kunna göra på loppisar i sommar. Det borde väl vara en bra deal?

Inte så lätt att göra rätt som sagt men man gör sitt bästa eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.