Sarahs funderingar

Konstruktiv kritik?

Såg hos Ebba ikväll att hon blivit ledsen idag på grund av ”konstruktiv kritik” i kommentarsfältet på sin blogg. Jag blev nyfiken så jag surfade ditt och scrollade/läste igenom och jag blev nedstämd.

Jag kan tycka att begreppet ”konstruktiv kritik” är något som ibland används lite för flyktigt. Egentligen är det illa dold kritik, beska kommentarer om ditten eller datten som sedan ska slätas över med ett litet tips ”i all välmening” på slutet. Det är faktiskt inte alls speciellt konstruktivt. Det blir i mitt tycke bara något att gömma sig bakom för att på, oftast, ganska snarstuckna vis leverera sin kritik.

Kan vi inte antingen stå för att vi faktiskt bara kritiserar eller lära oss att leverera konstruktiv kritik? För det är ganska svårt, jag tror att alla som liksom mig har fått gå ledarskapsutbildningar har fått öva på detta.
Och ni vet ju säkert då lika väl som jag att kritik, oavsett form, ska ges enskilt och inte inför andra. Att då föra fram en hel radda med åsikter i ett kommentarsfält på en blogg känns inte speciellt enskilt.

Nej, trollen på nätet måste bort och tonen MÅSTE bli bättre. Vi är människor, vi reagerar som människor oavsett om vi är kända och offentliga eller inte. Vad hände med vanligt hyfs? Och hur många i det där kommentarsfältet hade, enskilt och öga mot öga med Ebba levererat denna syrliga icke konstruktiva kritik? Där har ni er måttstock.

Nu ska jag njuta av den första fotbollsmatchen med publik sedan i Mars, Supercup-finalen mellan Sevilla och Bayern Munchen. Det kommer säkert också att kritiseras, beslutet att ta in publik på ca 30% av platserna. Låt oss då hoppas att den diskussionen är saklig och professionell och lämnar personangreppen utanför.

Min åsikt, vilken är er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.