Sarahs funderingar

Kvällsdopp

Hela sommaren har vi haft som tradition att åka och ta ett kvällsdopp någonstans strax innan läggdags för lilleman. När vi varit på Öland har det varit enkelt med poolen precis utanför knuten men även hemma har vi gjort det och det har varit så gudomligt skönt.

Vissa dagar har de där kvällsdoppen fungerat som en återställare för mig. Att få sjunka ner i det svala vattnet var som att nollställa en överhettad och svullen gravidkropp och det var ljuvligt. Jag klev upp och åkte hem som en ny människa. Tack Kalmarsund för det!

När sommaren var som varmast och vi var mitt uppe i semestern lovade vi oss själv att fortsätta med kvällsdoppen även när Alex började jobba igen men vädret har inte riktigt varit med oss. Men en kväll, förra fredagen, kom vi i alla fall iväg och njöt av stillheten på stranden. Bara vi, bryggan och vattnet. Underbart! Det blåste friska, men inte kalla, vindar och till en början var vi nog inte säkra på om vi verkligen skulle doppa oss. Men det gjorde vi och precis som alltid hade det svala vattnet just den sköna effekt som vi önskade. Ljuvligt!

Och även om jag känner mig väldigt färdig med värmen och sommaren för i år så deppar jag lite över att det där doppet kanske var det sista för i år? Alex tycker att vi ska ha som mål att bada ute minst en gång per månad i höst. Men med ett kejsarsnitt om ett par veckor och badförbud därefter i ytterligare ganska många veckor känns den utmaningen lite halvtrist. Ska jag redan nu sikta in mig på nästa år? Nej, det låter ju för trist. Jag tror hellre att jag, oavsett väder, åker och doppar mig ett par gånger till fram till snittet.

Vad tror ni, är badsäsongen över?

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.