Sarahs funderingar

Låg på energi

Vill mest kika in och säga hej, sanningen är att jag känt mig otroligt låg på energi den senaste veckan. Har inte haft överdrivet mycket att göra så jag tror snarare att det handlar om den där eventuella Covid-sjukan som jag hade eller inte hade efter jul.

Snubblade över en artikel om förändrat lukt- och smaksinne efter Covid, vanligt är tydligen att kaffe smakar illa och att vaniljsmak tar över mycket det kan jag verkligen känna igen. Kaffe smakar inte gott längre, acceptabelt men det finns en konstig smak där också som jag inte känner ingen. Hua. Och vanilj ska vi bara inte prata om… Ett tag när jag var sjuk tyckte jag att allt jag drack smakade vanilj. Jag vet att jag tog en klunk julmust och kände bara den bubblande känslan av kolsyra i munnen…och vanilj. Och fortfarande kan jag känna vanilj om jag exempelvis äter en bit ost eller något annat där man absolut inte ska känna vanilj. Sjukt märkligt detta.

Och låg på energi alltså, när barnen har somnat på kvällarna gör jag ofta det samma. Så trist men jag får väl ge kroppen det den behöver ett tag och så hoppas vi att det blir bättre.

Och nej, ni som nu tänker att ”men du är ju gravid! Trött och konstiga smaker?”. Nej, jag är inte gravid. Icke detta. Då hade jag förstått, nu är det bara märkligt.

Men men, något som ger energi av annat slag (visst måste man ha olika energitankar i kroppen? För olika saker liksom? Något kan fylla på i en bägare samtidigt som det tömmer en annan?) är ju att få hämta barnen med pulka och snowkick och sen dra hem och grilla korv mitt i snön. Så härligt, tack älskling för att du kom med den iden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.