Sarahs funderingar

Lite sugen

Jag smygstartar, outar typ ingenstans att jag har börjat skriva här lite igen. Vi kan ju känna på det tänker jag. Men ni vet hur det är, ibland smyger lusten och skapandet på en igen och nu är det så. Träffade på en mamma i kön till sonens disco i fredags kväll (öh eftermiddag?) som berättade att hon hade läst bloggen ”back in the days”. Det är ju faktiskt för himla kul att den har funnits så länge ändå.

Så annars då? Jo men tack, vi är på väg ur den sjukaste sjukdomsperiod vi någonsin har haft tror jag. Barnen klarade sig någorlunda men jag har aldrig sett Alex så sjuk och kan inte påminna mig om att jag själv har varit så här sjuk någonsin. Giftig influensa måste jag säga. Jag är fortfarande inte helt kry, det blir ju som alltid med mina luftrör, men det ska väl ordna sig tänker jag.

Så eftersom vi inte är iväg och åker skidor (*snyft) ser jag nu istället fram emot våren desto mer. Att börja så lite, planera för trädgården och ta tag i det, kaffe på trappen, dörrar som kan stå öppna…

Det där med dörrarna är lite dubbelt. Under mitt långa uppehåll här har vi förlorat vår Alice, familjens älskade fyrfoting. Hon blev hjärtsjuk på ålderns höst och även om det hade gått att hålla henne vid liv med hjälp av mediciner hade det bara handlat om månader och då är det verkligen av egoistiska skäl och inte för hennes bästa så i November fick hon somna in. Något av det tuffaste jag gått igenom, så otroligt mycket svårare och jobbigare än jag hade kunnat föreställa mig.
Så när våren nu kommer är det första gången i huset vi kan ha dörrarna öppna utan att riskera att hund eller litet barn smiter ut. Inga grindar, inga galler, ingen kontroll på samma sätt längre. Det känns otroligt dubbelt, sorgligt och en lättnad på samma gång.

Så ja, det blir väl en fin vår i år, tror ni inte det? Vi får hoppas det, känns som att vi är många som behöver den.

Är allt bra med er?

2 kommentarer

  • Isflingan

    Åh vad roligt med ett nytt inlägg från dig!!! 😊 Hoppas att du får inspiration lite då o då till att skriva igen för jag blir så glad när jag ser ett nytt inlägg från dig bland mina bloggbevakningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.