Sarahs funderingar

One bag habit

Ni har säkert inte missat att de större kedjorna i landet nu går samman i One bag habit. De börjar ta betalt för plastpåsarna man tidigare har fått i butik, allt för att få oss att använda färre påsar, att återanvända och kanske helt frångå plastpåsarna till förmån för en enda tygpåse som används om och om igen.

Alex och jag pratade om det häromdagen och han skrattade lite och konstaterade att det ”där är inget för dig älskling, du är för impulsiv”. Och ja, han känner ju mig så så kanske det är.

Men.

Det är inte så jag vill att det ska vara så nu har jag banne mig antagit den utmaningen. Jag såg en flash någonstans på nätet häromdagen på hur länge skräp ligger kvar i naturen. Det tar 400 år för naturen att bryta ner en plastpåse om den inte tas om hand och hur mycket skada den har gjort på de 400 åren vågar jag inte ens tänka på. Så nej, nu får det vara nog, nu ska jag gå över till tygkasse. Jag tänkte göra lite research på detta och köpa en bra, fair, ekologisk dito. Någon som har tips på detta? Och ja, jag vet att konsumtion av en ny tygkasse inte heller är optimalt men de kommer med största sannolikhet att hålla längre, användas fler gånger och i det långa loppet vara en bättre idé.

2 kommentarer

  • Helena / Bara en kaka till

    Kanske den hypade tygkassen som kom för tio år sedan från Anya Hindmarch med texten I’m not a plastic bag? Finns på Ebay! Jag är för övrigt sjukt sugen på en sån där Malene Birger-väska som du har, tror jag ska köpa mig en sån när jag börjar jobba igen för att bli lite inspirerad. Har haft samma tygväska till jobbet i 7 år nu, den börjar bli skabbig. Men det är så bra med den platta botten i den, för då kan lunchlådan vara där. Funkar för övrigt i Anya Hindmarch-väskan också, för den har också en platt botten. (Jag har en. 🙂

    • Sarah

      Åh det är ju ett jättebra tips! Har fått fler och själv nosat reda på ett par så nu tror jag nästan att det får bli ett eget inlägg om detta 🙂 Men Anya var jättefin och ja min Malene Birger älskar jag ju så kanske är det helt enkelt bara så att det är den jag ska fortsätta använda? Hur som helst, i min värld är nu plastpåsar i butik, till en enstaka liten pryl, en avslutat kapitel. Så himla onödigt egentligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.