Sarahs funderingar

Påskpynt?

Jag är inget fan av påskpynt, har egentligen aldrig varit. Fjädrar i skrikiga färger är liksom inte min grej. Eller häxor på kvastar.

Men sedan vi fick barn har jag ändå brytt mig om att påskpynta lite mer, de brukar få egna ris att hänga gräsliga…förlåt…kulörta ägg och fjädrar i och så har jag mina bruna, beiga och svagt rosa fjädrar för mig själv. Förra året gjorde jag en enkel kanin av björkris som fick pryda dörren, den är verkligen ett tips för dig som har barn, superenkel att göra och väldigt söt när den är klar. Vill ni se den och veta hur jag gjorde?

Men då är frågan, när börjar man påskpynta? Jag har ju absolut inga problem med konceptet ”Novent” och börjar gladeligen plocka in hyacinter och små ljusslingor här och var redan i November så varför inte tjuvstarta påskpyntandet lite också? Bara för att? För att skapa lite glädje? Eller kommer jag slänga ut det en vecka innan påsk då? Mycket möjligt.

Så när börjar man då egentligen att påskpynta? Vad säger pyntregelverket här?

De marmorerade äggen gjorde jag enligt bloggarkivet redan 2016 och tro det eller ej men de håller fortfarande och är fortfarande lika fina. Här kan du läsa om hur jag gjorde.

PS. Med fjädrar menar jag naturligtvis syntetvarianter, eller papper. Säljs det ens riktiga fjädrar som påskfjädrar längre? Dem jag har är äkta är jag rädd, och jag har haft dem i 10+ år. I hållbarhetens namn kommer jag att fortsätta använda dem och inte byta ut dem men jag skulle aldrig köpa riktiga fjädrar idag. Jag hoppas inte ens att det finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.