Sarahs funderingar

Porslinsproblem

Jag vet, nu pratar vi i-landsproblem och inget annat men ni är ju kloka och smarta människor så det har ni redan listat ut.

Vi köpte oss en ny servis i helgen, tallrikar, assietter och djupa tallrikar. Glada och nöjda kom vi hem och skulle köra allt i diskmaskinen bara för att inse att de inte går in. Eller jo, de går in men då kan inte armen i diskmaskinen snurra fritt. Vilken besvikelse!

Jag tänkte ju dock inte ge mig så fort utan tänkte att ”jag letar väl upp en annan servis då” men icke. För alla serviser just nu verkar ha tallrikar av mått som vår diskmaskin (en alldeles vanlig bosch) inte verkar klara av.

Huh?

Jag fattar ingenting. Vad/hur gör alla ni andra? Servisen vi lämnade tillbaka var en ARV från IKEA, där har tallrikarna måttet 28 cm i diameter. Den ovan är från Mio och heter Evora. Den tycker jag är jättefin, älskar den lite handgjorda känslan, men dessa tallrikar är 27 cm i diameter vilket också, egentligen, är en cm för stort. Men som sagt, inga tallrikar jag hittar, billiga eller dyra, har detta mått.

Någon som stött på detta tidigare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.