Sarahs funderingar

Stop this train!

Eftersom ni känner mig ganska bra vid det här laget tror jag att ni redan har läst in mellan raderna att jag just nu befinner mig i en period där livet går för fort. Det är lite skenande-tåg-känsla över det hela. Det svåra med detta är att det mesta händer inom mig och därför är svårt att förklara för någon utomstående.

Jag är en sådan person som lätt går igång på saker, som vill så jäkla mycket, som har stora drömmar, som har en inneboende kreativitet som sipprar ut i så många olika former (måste man välja??!) och när man vill, vill, vill men ändå ”bara” har dygnets 24h på sig att göra allt det där då blir det svårt. Jättejättesvårt. Jag inser ju att jag måste välja bort, sätta på paus, göra vissa saker senare och så vidare men det är fasen inte lätt.

På ett sätt skulle man ju kunna tänka att det är väl bara att pausa allt ett tag, vara här och nu med min fina familj, mina älskade killar och göra allt det där andra längre fram. Allt i livet behöver ju inte ske direkt. Och det låter ju strålande fint på alla sätt och vis men det är inte hela sanningen. För allt det där kreativa, alla kring-projekten, de får mig ju att må väldigt bra. De ger mig väldigt mycket och jag misstänker att jag skulle bli en sämre fru och mamma om jag pausade allt.

Men jag gör mitt bästa för att sortera alla tankar och idéer i huvudet, det är ju på något sätt där man måste börja innan man kan börja dra i handbromsar och nödbromsar och allt man nu ska dra i. Jag prioriterar att göra saker som har en tydlig början och ett slut och inte sådant som löper över lite längre tid och är lite flytande. Att konkretisera och att vara tydlig både mot mig själv och uppdragsgivare underlättar enormt mycket.

Nu fina bloggläsare behöver jag er input, någon som känner igen sig? Någon som har bra tips att komma med? <3

Bild: mymodernmet.com

3 kommentarer

 • Paulina Gunnardo

  Känner igen mig så väl och bloggade om samma sak både idag och i torsdags. För mig handlar det mycket om att planera in tid för återhämtning och vara noga med att sätta gränser trots att jag bara vill framåt hela tiden i väldigt hög fart. Inte det lättaste.

 • Isflingan

  Det svåra är ju att man ibland även måste säga nej till roliga saker. Så svårt att prioritera bort saker man vet att man egentligen mår bra av och som ger energi. Men för många positiva saker kan ju tillsammans bli negativt i slutänden.

  • Sarah

   Precis så, det handlar ALLTID om att välja bort roliga saker. Typiskt, hade ju varit så himla enkelt och bra annars 🙂
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.