störst av allt
Sarahs funderingar

Störst av allt – senaste boken i bokklubben

Störst av allt är titeln på den bok vi läste senast i vår bokklubb men egentligen är det mer passande för själva bokklubben, den är banne mig Störst av allt. Elin skrev det så bra på insta om sin bokklubb ”precis vad jag behövde” och så är det. Alltid. Det tog inte två minuter efter att jag kommit hem till Ylva igår så började jag skratta och sedan tror jag knappt att jag slutade förrän det var dags att åka hem. De här tjejerna, och den här gruppen, ger mig så himla mycket!

Igår bjöds vi i vanlig ordning på vansinnigt god mat och Ylva hade dessutom lyckats pricka in dukningen så att den matchade bokomslaget. En lycklig omständighet snarare än något planerat men nedrans snyggt blev det när alla satte sig och la fram sina böcker på bordet. (Jo vi har de oftast med oss). Och som vi pratade, det är något förrädiskt med ljusa sommarkvällar när sällskapet är 100%igt, tiden försvinner och samtalen aldrig dör. Långt senare än vi brukar bröt vi upp och då ville i alla fall jag egentligen inte gå hem. Sent omsider kom vi så ändå in på boken och vad vi tyckte om den och…nja, den fick inget högt betyg av oss. 5,5/10 landade betyget på till slut.

Vi trodde nog att vi skulle läsa bokklubbens första deckare men det kändes inte riktigt som en deckare. Den där verkliga spänningen saknades för det. Då är detta mer ett drama, ett drama som utspelar sig i Majas huvud. Som läsare hör/läser du Majas tankar genom hela boken och jag saknade hennes röst då och då vid tillfällen där jag ville att hon skulle bita ifrån.

Vi tyckte också att den var lite väl uppenbar, att den stängde lite öppna dörrar och att det gick att lista ut från början hur det skulle sluta. Den enda gång boken fick lite nerv var när Maja tänkte på sin lillasyster och det är lite för sällan för att kunna bära handlingen. De första gångerna jag skulle ta upp boken fick jag faktiskt tvinga mig själv att läsa, det vände på slutet och de sista 100-150 sidorna gick det betydligt lättare så på något sätt blev den ändå bättre och man fastnade i handlingen.

Men mycket juridik i fokus och det tycker jag är intressant att läsa om så plus för det. Och kanske kanske är det så att Netflix-serien av boken kommer att bli mycket bättre. Då kommer nog dialoger att framträda tydligare och karaktärer som nu är ganska menlösa och mest känns som utfyllnad kanske får en poäng. Det återstår att se. Men nja, något toppbetyg blir det dessvärre inte för denna bok.

Har någon av er läst den och vad tyckte ni?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.