Sarahs funderingar

Stress på semestern?

Brukar ni bli stressade på semestern? Ni vet småbarnskaoset, frukost, lunch, middag och kilometervis med mellanmål som ska planeras, tillredas, serveras, städas undan samtidigt som det är gräs och sand överallt, någon vill ha glass, en annan vill åka och bada och man själv mest vill lägga sig i skuggan med en bok? Den stressen, drabbar den er?

Den kan drabba mig, vet att den har gjort det till och från tidigare somrar och ja, det har funnits stunder när jag längtat efter vardag och förskola igen.

Så vad gör man då? För att undvika att hamna där? Jag hittade en artikel om just detta och de listade 7 tips för att undvika det. Är ni beredda?

  1. Släpp loss kreativiteten
  2. Minska mobilanvändandet
  3. Sänk förväntningarna
  4. Ha kul med din partner
  5. Hemestra och slipp pengastressen
  6. Ta dagen som den kommer
  7. Träna på din nivå

Så om vi ska lyssna på detta (och det beskrivs mer i detalj i artikeln ovan för den som vill) så ska vi alltså göra kreativa, oplanerade, men kravlösa, grejer utan mobilen på hemmaplan tillsammans med våra partners och slänga in lagom träningsmängd däremellan. Check!

Men funkar det så då? Jag kan hålla med om att det nog är bra, för mig i alla fall, att inte planera upp hela semestern utan lämna luckor, att hitta på sådant vi känner för i stunden och att sänka förväntningarna. Om vi frågar våra barn vad de vill göra på semestern svarar de baka bullar och hoppa i poolen. Det kan vi uppfylla.

Jag tror också att det är viktigt att planera in egentid tillsammans med sin partner. Vi har gjort det de senaste åren, någon weekend iväg bara vi två och det är guld värt. GULD.

Vad säger ni, blir ni semesterstressade ibland? Och vad gör ni i så fall åt det? Eller gör jag fel liksom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.