Sarahs funderingar

Tankar i magen

Jag har gått och funderat på en sak ett tag, haft en känsla i magen som jag delvis kunnat sätta ord på men inte helt och fullt. Vissa av er som läser vet alldeles för väl att instagram har ändrat sin algoritmer på sista tiden och att vi som följare nu bara får se en bråkdel av dem vi följer i våra flöden. För att bli synliga ska vi (om vi vill bli synliga) följa nya riktlinjer som på ren svenska är ganska utmattande och inte alls motiverande.

Det gör att bloggen blir den viktigaste plattformen, anser jag, för den äger man själv. Här är jag inte beroende av algoritmer och tredjepartsföretag som sätter upp regler. Här skriver jag själv. Eller?

För om jag vill jaga samarbeten och tjäna pengar skriver jag inte alls själv. Eller jo, men inte helt opåverkat. Då bör jag skriva peppiga inlägg på måndagar, dela med mig av inspirerande kollage och tips tisdagar och onsdagar, lägga kraft på djuplodade funderingar på torsdagar och sen gärna servera det perfekta fredagsmyset, med rätt dricka till, och ljuvliga helgfrukostar. Helst också flera gånger per dag.

Och ungefär mitt i allt detta är kritiken mot influencers som störst. Det startas utbildningar och det kritiseras. Det anses fortfarande att det är fult att tjäna pengar på det jättearbete som läggs ner och någonstans känner jag då bara…suck.

Jag vill inte sluta blogga, verkligen inte, men jag tänker nog just nu att ”fuck it”, jag bloggar om vad jag vill, när jag vill och hur jag vill och blir det inga fler samarbeten så ok, då blir det inte det. Jag orkar ärligt talat inte anpassa mig mer för jag tappar hela mitt språk då. Hela min lust att uttrycka mig, fila på formuleringar, dela med mig. Det blir platt och känslolöst för mig då.

Det florerar många inlägg om detta i debatten just nu, två av dem Underbara Clara och Elaine tycker jag är lite extra läsvärda för den som vill.

Och så undrar jag, vad tycker ni om det här? Vill ni fortsätta läsa mina tankar, helt osorterade och inte alls strategiska får ni gärna klicka på det lilla hjärtat. Vill ni kommentera och tänka tillsammans med mig får ni gärna göra det också. Jag tänker stanna här, på mina egna villkor. Ok?

4 kommentarer

  • Isflingan

    Bara fortsätt precis som du gör och skriv/gör inlägg om vad du känner för/vill där och då. Vill du lägga upp 2 inlägg om dagen eller 1 i veckan är helt upp till dig. Jag hoppas och tror att vi som läser din blogg gillar den för att den är just som den är. Blandat högt och lågt, tankar blandat med inspirationsinlägg, shoppingtips med utdrag ur din vardag. Och det är precis vad åtminstone jag vill ha av just din blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.