Sarahs funderingar

Tankar om hållbarhet

Jag tycker mig se två olika fokus hos de människor jag träffar, umgås med, läser bloggar eller lyssnar på poddar av just nu. Och båda två kan egentligen stavas ”hållbarhet”. Hållbarhet sett ur ett miljöperspektiv och hållbarhet sett ur ett rent mänskligt perspektiv. Hur vi ska hushålla med vår tid och energi för att skapa en hållbar situation för oss själva.

Känner ni också igen det?

Jag funderar också mycket på det här, just detta inlägg tänkte jag ägna åt hur jag vill hushålla med min tid och energi för att skapa en hållbar situation för mig och för vår familj.

Jag är föräldraledig från min anställning just nu och för en lång tid framåt. Jag har däremot ett löpande uppdrag i mitt eget företag som kommer att löpa parallellt med min föräldraledighet. Det har jag valt helt själv, och jag vill ha det så, men det måste göras smart för att det ska fungera.

Ebba & Emilia pratade i veckans podd om att inte kolla mailen förrän man har lämnat barnen på förskolan, för varför kolla mailen vid en tidpunkt då du inte kan agera på det som står där? Väldigt klokt för sådant stressar mig ofta.

Min vän Sofia från #kalmarinfluencers skrev så klokt om att kolla mobilen mer sällan och hey, det skriver jag under på alla dagar i veckan. Får man bara använda kamerafunktionen?

Sanne berättade öppet att det blivit för mycket av det roliga att vara nybliven mamma och samtidigt driva sitt eget företag alla dagar i veckan. Många roliga uppdrag och svårt att säga nej. (handen upp alla som känner igen sig!) Hon har istället avsatt två dagar i veckan då hon är ”mompreneur”, alla andra dagar är hon ”bara” mammaledig. Så klokt!

Allt det här är tankar jag tar med mig och sparar, så här vill jag hushålla med min tid och fördela mina resurser för att skapa en hållbar situation för mig själv och vår familj. Man kan nog säga att jag har satt lite ramar för mig själv inför hösten. Det är ju trots allt för killarna på bilden, och för lilla J i magen, jag vill vara hållbar och tillgänglig. Alla dagar. Och jag är helt säker på att det dessutom gynnar mig i mitt arbete att fokusera mer. Tänk vad ett par dagar hemma kan göra för tanken.

Håller ni med mig om att det är något av en trend att fokusera på hållbarhet just nu, även i form av hållbarhet för oss själva?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.