Sarahs funderingar

Tips på årsbokslut

Jag har gjort årsbokslut i ganska många år nu, suttit ner och funderat över året som varit. Bockat av uppnådda mål och gett mig själv klappar på axeln för väl utfört arbete. Jag tycker att det är viktigt att ge sig själv den tiden, att reflektera och se tillbaka för en sak är ju säker. Ju oftare jag har gjort detta ju tydligare blir det att jag glömmer så otroligt mycket som händer på ett år. Och som Jennie och jag konstaterade på vår lunch i förra veckan, tiden går inte precis långsammare nu för tiden. Hump!

För mig handlar årsbokslutet också om att sätta upp mål inför nästa år men i år handlar mina nästa mål om något av det omvända. Jag har varit jätteduktig på att sätta upp mål för mig själv både privat, med bloggen och på jobbet och jag bockar av de flesta varje år. (Hej duktig flicka!) Men jag har under hösten letat efter ”något”, något annat, ett annat sätt att göra saker på. Och jag har kommit på precis vad det är. (Grymt va?)

Inför nästa år ska jag därför göra mindre. Jag ska inte sätta upp femtioelva mål inom olika områden till nästa år. För om jag gör det kommer jag definitivt att ge mig ut på en jakt efter att nå dem.
Jag har istället skrivit en lång, lång (väldigt lång) lista över saker jag vill i livet. Som att ha kvalitetstid med mina killar, blogga, yoga, dreja, teckna, utveckla mitt företag, starta en webshop, odla mer grönsaker osv. Jag är en person som vill väldigt mycket you know. Sen strök jag. Strök och prioriterade och sa till mig själv att jag inte väljer bort utan att jag inte prioriterar just den eller den saken det här året. Eller nästa. Och när jag hade gjort det var det som att hela pusslet föll på plats av sig själv. Nu vet jag vad jag ska göra, vad jag ska prioritera för att må bra och vad jag inte kommer att prioritera under nästa år. Av den enkla anledningen att dygnet har 24 timmar och jag, mest av allt, vara en bra mamma och fru. Allt annat kommer i andra hand.

Om du inte brukar göra årsbokslut men är lite nyfiken på hur kan kanske Year Compass vara en bra början. Jag gör inte precis så, jag har utvecklat min egen metod efter alla dessa år. Men det verkar vara en bra start!

PS. Är du nyfiken på VAD jag faktiskt ändå landade i för mål? Don’t you worry, det kommer ett inlägg om det framöver!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.