Sarahs funderingar

Torsdagstrio

Torsdagen den 2/11. Välkommen! Som de flesta andra ser jag nästan alltid fram emot helgen när den kommer men kanske lite extra just idag. Anledningen? Det väntar en weekend hos mamma och pappa i Karlskrona för mig och lilleman och det ska bli väldigt mysigt. Men innan jag kastar mig över resten av dagen och packningen kör vi en snabb torsdagstrio, håll tillgodo!

Vad vi tjejer får stå ut med
Är det inte #metoo eller tröstlös mansplaining så är det foglossning eller mensvärk. Herregud. Vissa veckor är man så att säga lite gladare över att det är halvdag på fredagen och snart helg. Känslan av att ”vara i mål” med den här veckan slog mig idag och jag tror att jag tänker hålla fast vid den ett tag. Puh!

Nytt möblemang – nytt beteende
Man kan tycka att intresset för inredning är ytligt eller kommersiellt men jag skriver inte under på den beskrivningen. För om vi tittar på inredning i stort så är det ju så mycket mer än kuddar och ljusstakar. Det handlar om hur vi rör oss, hur vi använder rum, hur vi lever.
Ett supertydligt exempel på detta är att vi i helgen sålde vårt gamla köksmöblemang och köpte ett nytt. Från klaffbord och pinnsoffa som gav mannen i mitt liv ont i ryggen efter bara några minuter. Nu har vi istället en helt vanlig möbelgrupp med bord och fyra stolar. Vad är då den stora skillnaden? Jo, vi använder nu köksmöblemanget på ett helt annat sätt. Vi sitter i köket om kvällarna och väljer oftare att faktiskt sitta där och äta. Inredning är viktigt helt enkelt!

Packar lätt igen
De första gångerna vi skulle iväg hela familjen efter att Elliot föddes var det något av en chock hur pass mycket packning han förde med sig. Jag, och min amningshjärna, skrev långa listor på allt som skulle med och utan listorna var jag helt nollställd och glömde garanterat något. Nu däremot är jag snarare förvånad åt andra hållet. Nu behöver man ju knappt tänka på någonting längre, eller rättare sagt, Elliots packning är som min egen. Kläder, necessär och så vidare men inte så mycket extra saker för bara honom. Väldigt smidigt måste jag säga!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.