Sarahs funderingar

Torsdagstrio

Måndag igår och torsdag idag, har ni en bra snabb-/kortvecka? Det har jag, svårt att ha något annat när det är vår, när naturen sprakar och det vankas sol så långt väderprognosen når. Nu är det redan torsdagskväll och jag laddar som bäst för Europa League semifinal. Ja, men det kanske ni inte visste? Jag gillar Arsenal och följer dem varje säsong. Go Gunners! Men först veckans torsdagstrio.

Hej foglossning
Japp, nu är vi där igen. Förbaskade påhitt alltså. Just nu är det försiktighet och anpassning som gäller för att det inte ska kännas som att vänsterbenet är på väg att trilla av varje gång jag lyfter benet. Jag hoppas att jag ska lyckas med just ovanstående för att hålla detta i schack så att det i alla fall inte blir värre. Vila sig i form eller hur var det? Jag tror dock, på fullaste allvar, att detta till stor del beror på att jag överansträngt mig i helgen. Så nu blir det det motsatta ett tag.

Trädgårdsmästaren
Han som så gärna hjälper till med allt från att bära vidjor och vattna till att gräva och plantera. Han tittade storögt på när jag stack ner vidjorna i grupper om fyra kring mina pionplantor. ”Fyra ljus i tårtan” var hans uppfattning om vad mamma höll på med.
Och det där med att gräva måste vi konstant prata om – ”gräva upp mammas jordgubbsplantor” är inte helt uppskattat av undertecknad. Han ser inte riktigt skillnaden mellan att gräva gropar och plantera och att gräva upp, hur mycket vi än pratar om att vi ska plocka jordgubbar längre fram i sommar och att plantorna måste få stå kvar.. Håll tummarna för jordgubbar längre fram i vår!

Hej tantvarning
Jag har köpt mig tre nya tidningar den senaste tiden. Samtliga med trädgårdstema. När jag och Elliot var i stugan och han tillslut somnade på kvällarna sjönk jag ner i soffan med en kopp te och läste om pelargoner, perenner, krukor, växthus och utemöbler. Och som jag njöt av det! Hej tantvarning, jag bjuder på den!

 

2 kommentarer

 • Helena / Bara en kaka till

  Är också helt inne på trädgårdstidningar nu, och trädgårdsfix! Vill köpa nya utemöbler också!

  Här är vi i fasen ÄTA JORD just nu… med Evelyn då alltså. Lily plockar blommor. Hon kom in med en hel bukett pingstliljor häromdagen, med korta stjälkar. Vi har inga pingstliljor. GRANNARNA har pingstlljor. Eller de hade, i alla fall.

  • Sarah

   Hahaha, underbart! Jag har snart tappat räkningen på hur många tulpanbuketter jag har fått, med i bästa fall 5 cm stjälk. Så gulligt! Men de är då från vår egen trädgård, lite lättare att uppskatta dem då kanske? 🙂

   Och jo, den där äta jordfasen, är hon snart 1,5? Vet att jag sa när Elliot var 1,5 att den sommaren har man fått för sina synder alltså… Voine, snart är vi där igen. Men nu å andra sidan, vid 3,5 (och egentligen redan förra året vid 2,5) var det ganska ljuvligt ändå 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.