Sarahs funderingar

Torsdagstrio

Värmen bara fortsätter och fortsätter och fortsätter och foglossning till trots vaggar jag hellre omkring i värmen och vattnar förhand än sitter inne och tittar på när en regnskur sköter om trädgården. Så mitt i allt solsken har det redan hunnit bli torsdag kväll och dags för en torsdagstrio. Häng med!

Morsdagspresent
Jag klurar lite på morsdagspresenter. Både till min egen mamma och till mig själv. Kan man önska sig en grästrimmer i present tror ni? Eller en mixer? Vad min egen lilla mamma ska få har jag nog redan listat ut. De kommer förbi på söndag på väg upp till stugan på det blir mysigt att faktiskt få fira på riktigt, på rätt dag och allt.

En bättre tisdagskväll
I tisdags var vi på middag hos goda vänner och det var så himla mysigt! Det var länge sedan vi sågs, alldeles för länge sedan, men det är så skönt med vänner där allt ändå känns precis som vanligt. Barnen lekte och busade, det bjöds på grymt god mat och det enda som egentligen störde kvällen var vetskapen om att det var vanlig jobbdag dagen efteråt och inte semester. Det här vädret gör mig helt off, jag kan liksom inte förstå hur det kan vara sju veckor kvar till semestern, det är ju sommar nu?!

Det blommar över
Är det bara jag som känner en viss sorg över att körsbärsblommorna redan är borta? Att syréndoften snart är ett minne blott eller att äppelträden snart blommat över? Det är underbart med maj-sommar men det snabbar onekligen på naturen en hel del. Får trösta mig med att pionerna inte slagit ut ännu, att luktärterna växer som de ska och förhoppningsvis blommar längre fram i sommar och att dahliorna blir större och större.

Foto: Monika Grabkowska

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.