torsdagstrio vecka 27
Sarahs funderingar

Torsdagstrio vecka 27

När klockan ringde kl. 05 i morse stängde jag av den med en suck men tänkte samtidigt att ”bara en morgon till”. Det vill säga i morgon. Sen är dessa übertidiga morgnar på jobbet för att få ihop hämta-/lämnaschemat och Elliots tider på förskolan över. Phew! Det har gått bra nästan hela tiden så jag ska inte klaga men den sista tiden har det varit tufft. Jag är ändå tacksam för att det här har varit en möjlighet, att jag har kunnat styra mina tider så här då det har gjort att Elliot har fått lagom långa dagar på förskolan. Han behövde det, framför allt i början.

Till hösten, efter lillasysters ankomst, blir han, liksom alla andra storasyskon, i Kalmar kommun ett ”15-timmarsbarn”, det vill säga han får bara 15 timmar på förskolan när jag är hemma med lilla J. Det kommer säkert att bli bra, jag är glad att de nu har ändrat så att alla förskolor i Kalmar har samma 15 timmar varje vecka så att alla föräldralediga vänner går på samma schema på något sätt. Det underlättar att ha en lekredo kompis ledig bara ett telefonsamtal bort.

Hur som helst, torsdagen är avklarad och nu är det alltså bara en enda morgon kvar då klockan ringer 05, sen kommer ett annat alarm att ljuda, det vet jag ju, men det känns ändå skönt.

Ska vi ta en titt på veckans torsdagstrio vecka 27?

Silversandaler
Det börjar bli…väldigt långt ner till golvet. Framför allt när tiden på golvet inte är raketsnabb. Vi talar om att knyta skorna, eller knäppa sandalerna. Jag får ju för fasen inte luft! Och nej, det är inte alltid det finns någon i närheten att be om hjälp. Så nu funderar jag på om det inte är dags för ett par snygga, silvriga, (eller rosegold?) Birkenstock eller liknande som kräver noll handpåläggning utan bara kan glida på foten? Än så länge är fötterna inte svullna men det kanske de blir och då är det win-win tänker jag? Att lösa ett så enkelt vardagsproblem skulle vara skönt.

Aptiten
Jag har ingen aptit kvar what so ever och det är givetvis inte bra. Känner precis igen den här känslan sedan förra graviditeten då fil och müsli var min räddare till frukost, lunch och middag hela sista tiden. Riktigt där är vi inte ännu men kall mat hellre än varma alternativ. Inte så mycket kryddor och hellre sötsyrliga smaker (läs: jordgubbar) än något annat. Oh well, det löser sig alltid, tur att det är sommar och att goda sallader finns att tillgå i massor. Det är liksom en bättre tid för den här aptitlösheten än vad det var i januari senast.

En sommarpresent
Idag införskaffades Elliots sommarpresent. Vi har haft nedräkning hela veckan och i morgon går vi på sommarlov både han och jag. Varje dag har vi räknat dagar på fingrarna, från en full hand till nu bara en dag kvar på jobbet och Junibacken innan det är sommarlov. Det blir dock ingen gunga som jag skrev för ett tag sedan, Alex bestämde sig för att bygga en egen gunga och det får han gärna göra, så jag köpte lite vattenleksaker istället. Sådant som han älskar att leka med när vi är på Öland och nu alltså även har hemma. Jag hoppas och tror att han kommer gilla det men allt med vatten går ju liksom hem så det tror jag säkert.

Nu tar vi kväll tycker jag, igår var jag så trött att jag mest satt i soffan, med en hand på magen där lilla J sparkade och bökade runt för fullt och ett öga på älsklingen som satt bredvid och jobbade. Det var fint! Ikväll kanske jag orkar något mer än så, vem vet?

Bild: Birkenstock Arizona

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.