Sarahs funderingar

Torsdagstrio

Nämen, va? En torsdagstrio igen? Man kan ju nästan tro att vardag och rutiner närmar sig igen. Vilket de gör, men inte riktigt än så vi fortsätter njuta till fullo av ”tillsammanstid” och just nu gör vi det på Öland. Igen. Älskade ö och älskade Byerum.

Men dagens torsdagstrio berör ändå det här med semester kontra rutiner. Jag är en rutinmänniska, det vet ni vid det här laget, och jag trivs med vår vardag.

Nu så här i slutet av en lång gemensam ledighet kan jag konstatera ett par saker och jag vill mest kolla med er om ni upplevt, eller upplever, samma sak?

Tillbaka till förskolan
Vi har en liten kille här hemma som jag tror kommer att må väldigt bra av att komma tillbaka till förskolan och sina kompisar nästa vecka. Han behöver helt enkelt leka mer med jämnåriga och ”stöta och blöta” lite med dem. Känns det igen?

Hallå städning?
Det här med städningen här hemma under semestern har liksom hamnat allt längre ned på priolistan. I valet mellan att torka av golven eller åka och ta ett kvällsdopp förlorar städningen av förklarliga skäl sju kvällar av sju. Att vi har renoverat och haft halva verktygsarsenalen samt en massa virke inomhus större delen av tiden spelar givetvis in. Känns detta igen?

Vad då matplanering?
Vi är normalt sett duktiga på att planera våra inköp, veckohandla, skriva menyer och ha koll på vad vi ska äta när. Allt för att göra vardagen så smidig som möjligt. Nu? Not so much! Snarare ”visst fan, det är snart lunch, vad ska vi göra idag?” Känner ni igen?

Kort sagt, det känns lite mañana, mañana med det mesta just nu men jag tänker att det väl är en himla tur det för då har man kopplat av och har semester på riktigt. Eller? Hur har ni det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.