Sarahs funderingar

Torsdagstrio

Jag kom precis på att jag ju hade en kategori på bloggen som jag kallade torsdagstrio och det kan väl passa fint för de snabba reflektioner jag har att bjuda på idag.

40-årskrisen och hur man löser det
Jag pratade med en tidigare kollega och numera samarbetspartner i veckan och vi konstaterade att vi, host-host, inte har många år kvar till det stora ”fyra nolla”. Helt sjukt, varken han eller jag känns oss så vuxna än. Jag började fundera över det här med 40-års kris och hurvida det kommer att drabba mig eller inte men så slog det mig att jag faktiskt inte har tid. Det är full fart framåt som gäller här så nej, någon kris tror jag faktiskt inte att jag hinner drabbas av.

”Du ser supertrött ut”
Jag pratade med en annan vän om det här med att sminka sig vs. att gå osminkad. Hon, också småbarnsförälder och egenföretagare, hade gått osminkad en dag (yay!) för att hon för en gångs skull kände sig ganska pigg och fräsch men då fått kommentaren ”du ser supertrött ut”. (Vem säger så förresten?) Men egentligen är det ju precis tvärt om, de dagar jag är r i k t i g t sliten, efter en dålig natt med lillan exempelvis, är oftast de dagar jag sminkar mig lite extra och klär mig lite extra piffigt. För att ta mig igenom dagen. Helst utan att skrämma någon.

Vad jag längtar efter
Än så länge ammar jag lillan så gott som 100% men det är på väg att fasas ut. I alla fall i mitt huvud. Vi ska bara hitta en flaska med en dinapp som har ett tillräckligt litet hål så att hon kan äta sin ersättning utan att få ont i magen. Oh well. Eftersom jag nu börjar se slutet på amningen, vilket är en väldigt dubbel känsla, vill jag fokusera på det positiva. Det jag kommer att kunna njuta av efter att jag har slutat. Som kål i alla dess former. Nötter. Kolsyra. Vitlök och andra starka kryddor. Och kläder som är för opraktiska att kunna amma i. Hur skönt ska inte det bli? Även om jag gillar min växtbaserade kost redan nu kommer den att bli ännu roligare när jag kan äta just kål och lite mer kryddstark mat, slänga i en näve nötter för lite crunch. Mumma!

2 kommentarer

  • Paulina Gunnardo

    40 är det nya 30! Blir 33 nästa vecka så jag har en bra bit kvar men 40 känns så ungt. Kanske för att många väntar med att skaffa barn idag. Jag fick mitt första barn en vecka innan jag fyllde 28 och har fått höra att jag är en ung mamma, trots att jag prickade in medeln för förstagångsföderskor i Sverige.
    Kul föresten med en torsdagstrio! 🙂 Blir det nya frågor varje torsdag?

    • Sarah

      Tack Paulina! Ja så är det tänkt, körde alltid torsdagstrio förr när jag bloggade bättre/mer frekvent men tycker att det är en ganska trevlig återkommande punkt här inne så med lite tur blir det fler nu igen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.