Sarahs funderingar

Torsdagstrio

Torsdag och redan slutet av veckan. Med ett barn som går femton timmar på förskolan och alltid är ledig på fredagar blir liksom torsdagar våra ”nu-är-det-helg-dagar”. Idag är det ganska oplanerat och jag funderar på en långpromenad men först lite andra viktigheter. Som dessa.

Avhärdar luktärtor & väcker trädgården
Det här med att det snöade här igår kändes ju inte helt ok, jag var nästan inställd på att plantera ut mina luktärtor igår men nej, nej, nej. Även om de tål ett par minusgrader kan jag bara inte tänka mig att plantera ut dem i snö. Nej, nej, nej.
Så jag fortsätter avhärda dem istället och så får vi vänta med själva planterandet. De känns som ganska kraftiga och rejäla små plantor, jag har stora förhoppningar helt klart.

Jag lyfte på löven som jag har lagt som isolering på vissa ställen i trädgården igår och oj så grönt och spirande det är där under. I helgen, senast, ska alla löven bort och trädgården ska få vakna igen. Nu måste väl ändå snöandet vara över?

Säker stil-torsdag
Jag älskar att Säker Stil podden släpps på torsdagar, när Elliot har sin sista dag i förskolan innan helgen. Jag lämnar honom och går sedan hem med lillan som (oftast) sover en stund i vagnen då och lyssnar i lugn och ro. Zen! Så jäkla skönt, det är liksom me-time.

Kläder
Alltså min garderob, eller resterna av den, den är snarast ett skämt just nu. Det mesta, som inte är en typisk jobb-blus eller kavaj, är nu fläckigt efter barnmat eller söndertvättat, krympt eller noppigt. Förstört. Att ha småbarn är ingen spa-upplevelse för kläderna precis. Jag behöver helt enkelt en ny. Eller delvis ny. Jag vill inte rusa iväg och shoppa hej vilt, jag vill köpa klokt och rätt och bra. Får nästan prestationsångest så just nu händer ingenting.

Där har vi det, ett par tankar denna torsdag. Vad har ni för er?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.