Sarahs funderingar

Torsdagstrio i klokskap

Klokskap av Per Holknekt
Jag läste tidigare i veckan ett inlägg av Per Holknekt på LinkedIn där han berättade om hur han efter en operation varit sängliggandes och kommit till insikt om vad som var positivt i hans liv, vad som var energitjuvar osv. Han hade sedan, väldigt systematiskt, gjort sig av med alla energitjuvar. Sålt företag, sagt upp bekantskaper, lejt bort och avslutat. Rensat upp i sitt liv helt enkelt. Sedan dess har det mesta i hans liv vänt till det positiva och det har gått hur bra som helst. Pers egen slutsats är att det har gjort det för att det har funnits tid för positiv utveckling när inte det negativa, energitjuvarna, funnits kvar. Visst är det en lite intressant tanke ändå? Vad kan vi åstadkomma i våra liv om vi skalar bort allt det där som skaver? För sådant har vi ju allihop.

Klokskap av Frida Ramstedt
”Det jag kallar vardag är någons barndom”. Så skrev Frida tidigare i veckan och det träffade mig i magen. För precis så är det ju. Jag mår bra av en viss ordning, av att ha det fint omkring mig, saker som jag tycker är fina vill säga. Men det finaste av allt är nog ändå ljuslyktan i lera för värmeljus som jag fick hem från Föris i veckan. Den håller ihop lika bra som en alldeles för torr smördeg men vad gör väl det, på fatet i köket ska den stå och tändas varje kväll tillsammans med alla de andra mysljusen. Såklart. För det är ju han, den finaste lillprinsen i världen, som har skapat den. *mammahjärtsnörp

Klokskap av Yogagirl
Har ni sett Isabella Löwengrips youtube-serie där hon intervjuar kända personer hon är intresserad av? Hittills Alexander Bard (öh…) och Yogagirl (!). Yogagirl, Rachel Brathen, sa något så himla bra om tid. Att hon inte längre säger att hon inte har tid, inte hinner eller inte kan. Hon säger istället att hon inte prioriterar ditten eller datten och då blir det ju himla mycket tydligare hur man spenderar sin tid. Att säga att man inte hinner ge sig själv 30 minuter på yogamattan för sitt eget välbefinnande eller att säga att man inte prioriterar det, visst känns det väldigt olika? Så precis som Rachel prioriterar jag numera. Tack för den klokskapen!

Hoppas att ni har en fin torsdag!

Bild: Odd Molly

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.