Sarahs funderingar

Vara sann mot sig själv

Man läser det, kanske inte överallt, men på många håll och kanter, det där med att vara sann mot sig själv. Och om man läser det lite flyktigt eller i farten så låter det fint och bra men det kanske inte går in på riktigt? Eller stannar ni upp och tänker efter när ni trillar över liknande citat, tar in på riktigt och funderar över vad det skulle innebära för just dig?

Jag har inte gjort det men jag har, tack vare yogan tror jag, blivit bättre på det här. På att lyssna inåt och förstå mer om mig själv.

Och för mig handlar ”att vara sann mot mig själv” om att inte försöka vara någon annan. Att inte leva upp till någon slags standard eller norm utan att bara vara jag. Och att det är ok. För det är det ju!
Och jag tror inte att jag är ensam om det här, om vi bara tittar på den värld där jag står med ena benet – influencervärlden, så pratas det mycket om att du måste nischa dig för att lyckas. Fokusera på ett område. Utveckla det område du är bäst på. Men om jag vill blanda då? Om jag vill skriva om inredning, livet som mamma och ett växande odlingsintresse? Slänga in en yogamatta då och då och kanske en smoothie eller en äppelpaj? Det spretar åt alla håll, och det är ok.

Eller om jag efter graviditeten vill äta mer rawfood och veganskt, för jag jag innerst inne känner att det är det jag tror på och för att jag vet vilken positiv inverkan det har på min kroniska sjukdom. Det faller lite utanför mallen. Att dricka en smoothie när de andra äter frukost på jobbet. Eller ännu värre, en smoothiebowl till lunch istället för varm mat i låda? Men det är också ok, och på något sätt måste det vara ok för att jag ska få vara sann mot mig själv.

Är ni fler som kan känna så här?

Ett steg i att vara sann mot mig själv är att jag har bestämt mig för att ta hjälp med kost och träning efter graviditeten. Jag vet vilken väg jag vill gå så det handlar inte om att få hjälp med ett vägval eller att bli pushad in i en viss träningsform. Det handlar mer om att få någon som håller mig i handen på den resan. Inte bokstavligt talat då men…ni förstår.
Sassa har pratat och skrivit om det här länge och om ni, liksom jag, gillar de här tankarna tycker jag att ni ska titta in till henne och följa hennes kanaler. Det kommer också att bli Sassa som blir den där handen framåt hösten när en nybliven tvåbarnsmamma ska hitta sig själv igen så ni kommer att höra mer om henne framöver.

Japp, det var lite tankar så här en lördagsförmiddag. Är supernyfiken på om ni kan känna likadant? Nu ska jag ta tag i att städa hemmet och röja lite i trädgården, alltid skönt att komma hem till något som är städat och fint och inte behöva ta tag i det då.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.