Sarahs funderingar

I veckan som är…

Söndagskväll fast på en måndag. Ja men så känns det ju efter fyra lyxiga lediga dagar och en ofrivillig vab där i början.
Vilken härlig helg det har varit, snöstorm till trots. Det kändes snäppet mer som julafton än som påskdag när vi satt hos svärmor igår och njöt påskbord som aldrig förr med snön yrandes utan för fönstret.

Men.

Eftersom dagen idag har bjudit på strålande sol från en klarblå himmel och alldeles ljuvliga tvåsiffriga temperaturer har all den nya snön, och en del av den gamla försvunnit i ett nafs idag. Så, så underbart!

Men om vi då ska titta på veckan som redan är, vad ska jag egentligen hitta på? Jo i veckan som är…

…ska jag mest jobba som vanligt. Så skönt!

…ska jag äntligen plantera lite penséer på trappen. Jag hade tänkt göra det i helgen men snön satte stopp. Det jag däremot har gjort är att ta bort alla gamla julplanteringar och förbereda för plantering. Bara det kändes skönt!

…ska jag se ut, och kanske beställa, nya lås till våra garderobsdörrar här uppe. När vi köpte huset satt det målade masonitskivor över de fina spegeldörrarna på hela ovanvåningen. Eftersom vi tog bort skivorna och renoverade dörrarna under passar inte längre de gamla låsen och beslagen. Vissa har vi fixat men inte alla. Det är dags nu.

…ska jag försöka boka in en dejt med bästis och Gusten. Om det går. Tänk att den lilla prinsen redan är två månader. Saknar henne något galet och honom också förstås.

…ska jag plocka bort påskpyntet. Precis som vid jul tjuvstartar jag hellre och tröttnar fort så nu när påsken är över åker fjädrarna bort. Nu vill jag att värmen ska skicka upp tulpanerna i trädgården illa kvickt istället, lyxen i att kunna plocka in sina egna tulpaner alltså. Vänjer mig aldrig.

Låter inte detta som en alldeles ljuvlig vecka så säg? Dessutom skvallrar ju väderapparna jag så slaviskt följer (hej svensk!) om fortsatt fint väder bortsett från något litet snöfall i morgon. Ljuvligt! Jag kanske får tillfälle att inviga min nya vårjacka då, om den behagar dyka upp snart.

Nu ska jag luta mig tillbaka med en kopp te och se den eventuellt avgörande kvalmatchen i hockey mellan KHK och Timrå. Kanske måla naglarna också. Hoppas att ni får en fin vecka vänner!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.