Sarahs funderingar

Veckans krönika, om en tanke som inte ger mig någon ro

Förra söndagen läste jag hos Maria om behovet av att faktiskt stänga av ibland. Vara helt ledig. Mobilfri.
Sedan jag läste det har tanken legat och malt i bakhuvudet för varenda rad är ju sann.

Hur stänger man av? På riktigt? Det är ju en sak att säga att man inte ska publicera något på söndagar exempelvis, att ta en dag ledigt i veckan. Men hur sant blir det egentligen?

När man jobbar som influencer, eller har bloggat i tio år som jag har gjort, ser och tänker man i form av inlägg och rubriker. Man ”ser” bilder, insta-inlägg eller insta-stories överallt. Det är sjukt på sätt och vis, det hör jag ju när jag skriver det här, men det är sant. Så att inte publicera något en dag i veckan får ju inte hjärnan att stänga av och inte leta vinklar, ljus och vackra bilder i det vardagliga som sker just den dagen.

Återigen, hur stänger man av?

Jag skriver ofta om att jag har de bästa läsarna och följarna och det menar jag verkligen. Inga troll, god stämning och ni är med mig i vått och torrt, aldrig sura över att jag publicerar mindre eller inget alls. Ni är grymma! Men det är också så att trafiken givetvis minskar om man inte skriver och publicerar. Och har man då sålt in vissa samarbeten baserade på en viss trafik och exponering, ja då funkar det ju helt enkelt inte.

Jag har tyvärr inte skrivit en krönika den här veckan som kokas ner till något form av resultat eller slut. Ingen färdig tanke, snarare tvärtom, fler tankar. Jag tror och hoppas att mycket kommer att lösa sig de närmsta veckorna. Men som sagt, tanken på det konstant uppkopplade, eller ska jag säga påkopplade, blogg-/influencertänket lämnar mig ingen ro. Hur balanserar man det här egentligen?

Det enda jag vet, och det jag känner i hela mig, är att jag måste äta rätt för att må bra och orka. Hela kroppen skriker just nu efter bättre mat, renare mat, rawfood. Jag har, handen på hjärtat, aldrig mått bättre än när jag åt rawfood en längre period i Göteborg. Dags att ta sig tillbaka till den kosten. Det är inte hela lösningen, långt ifrån, men det kanske blir lättare att lösa det andra om det är ordning på kosten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.