Sarahs funderingar

Veckans krönika

Veckans krönika behöver egentligen ingen större presentation. Eller gör den det? Den handlar om sådant som passerar obemärkt förbi.

I måndags var det den 11 september. Ett sådant där datum som sitter i ryggmärgen på oss. Som vi alltid bär med oss och där vi alltid kommer att veta exakt vad vi gjorde när vi fick veta vad som pågick i USA. Den 11 september 2001. Jag satt hemma och pluggade, jag skulle jobba på eftermiddagen så efter att ha försökt memorera allt om redovisning samtidigt som tvn rullade oavbrutet i bakgrunden cyklade jag i väg till jobbet och fick dem att sätta på tvn där också. Ute i butiken där jag jobbade. Vi, och alla kunder, samlades vid tvn. Det fanns liksom inget stopp på nyhetsflödet och man kunde inte sluta titta.

Varje år har detta också uppmärksammats stort. Årsdagarna har innehållit nyhetsinslag, tidningsartiklar, dokumentärer, minnesstunder.

I år?

Det var den 11 september i måndags och för första gången uppmärksammades det knappt alls. Det gick ganska obemärkt förbi och jag har funderat lite på varför det är så. Svaret är ganska skrämmande. För är det inte så att det har hänt så mycket annat hemskt i världen nu, på sista tiden, på kort tid, som gör att 11/9 hamnar i skymundan?

Flygplan är inte längre det vi oroar oss mest för utan lastbilar. Och med den tanken kommer också insikten att vi inte är säkra någonstans, hur vi än gör. Terroristerna kommer alltid att ha övertaget genom att de kallsinnigt kan tänka sig att göra precis vad som helst för sitt så kallade syftes skull. Där har vi inte en chans.

Så ja, den 11/9 passerade ganska obemärkt förbi i år och kanske kommer dagen att göra så fram till år 2021 när det är 20 år sedan de ofattbara händelserna. Då hoppas jag verkligen att vi har kraft och energi över att uppmärksamma denna hemska men historiska händelse på det sätt som den förtjänar.

En sak är i alla fall, tyvärr, sann och det är att världen är en mörkare och mer otäck plats nu än innan 11/9, en sanning som gäller inte bara den dagen utan alla dagar.

2 kommentarer

 • Anna

  Hej!
  Har ingenting med ditt inlägg att göra. Men är lite nyfiken på ditt jobb. Vad är det egentligen du gör & vad har du för utbildning? Funderar på att byta karriär nu när jag är mammaledig & söker inspiration. Grattis till ett vackert bröllop!

  • Sarah

   Hej Anna,

   Tack för din kommentar! Jag jobbar som marknadskommuniktör. All form av kommunikation ingår, hemsida, nyhetsbrev, sociala medier, mässor, rekrytering. Väldigt varierande och kul!
   Jag har en magister i ekonomi i botten med inriktning mot marknad och digitala medier. Superkul och med många möjigheter så det kan jag verkligen rekommendera!

   Och tack för grattiset, vilken fantastisk dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.