Sarahs funderingar

Vi kroknar så vad gör vi?

Har ni känt det också senaste veckorna? Att vi börjar krokna. Vi är så trötta på ”C-skiten” som vi kallar den på jobbet, vi är trötta på att vara trötta på den. Trötta på att läsa om den, trötta på att anpassa oss efter den, trötta på att prata om den.

Och från att ha hållit humöret uppe och sagt käcka saker som ”det är inte synd om mig” eller ”jag är lyckligt lottad” börjar plötsligt grannar, kollegor, vänner, mammor på förskolan och andra som jag då och då stöter på och växlar ett ord med att erkänna att det här suger. Att vi är trötta på det.

Gissar att det var vändningen i höstas, skärpta restriktioner och alla uppoffringar kring helgerna som tog knäcken på oss. Från att ha trott att det skulle börja återgå till det normala i höstas blev det plötsligt värre än någonsin och nu väntar vi på ett vaccin som minst sagt d r ö j e r och vi hör smittskyddsläkare säga saker som att ”vi inte kan återgå till det normala bara för att vi är vaccinerade”. Suck.

Så vad ska vi göra då? Vad kan vi göra? För så här kan vi ju inte ha det. Jag hoppas att jag får vaccinera mig trots mina astmaproblem. Men om jag får det räknar jag inte med att vara vaccinerad förrän precis innan sommaren. Och dit är det ju en bit.

Så kan vi inte peppa varandra lite? En pepp-tråd med saker som vi kan känna tacksamhet över, saker vi kan göra och se fram emot trots C-skiten, härligheter att längta efter.

Jag är först ut,

  • snö och vinter vill jag uppleva och nu verkar det faktiskt som att det ska komma snö och minusgrader som gör detta möjligt – tacksam alltså!
  • snödroppar och takdropp och årets första kaffe på trappan.
  • att plocka bort vintern ute i krukorna och istället plantera de första vårblommorna, penséerna.
  • gott om tid att göra sådant som vi kanske inte alltid har tid för annars, teckna och läsa i mitt fall.
  • jag funderar på att börja skriva en tacksamhetdagbok igen, för att lägga fokus på det positiva och lyfta mig själv lite varje dag.

Vad ser du fram emot, eller gör redan nu, som man kan njuta av trots C-skiten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.